fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μια αφορμή ψάχνουμε όλοι για να περάσουμε όμορφα. Εάν η αφορμή συνδυάζεται με μια γραφική τοποθεσία τότε όλα μοιάζουν παραμυθένια. Κάπως έτσι νιώθει ο κόσμος που έρχεται στην Πλατεία του Ιστορικού Χωριού των Κρουνών για να απολαύσει των εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η οποία διοργανώνεται σε 55 περιοχές σε όλη την  Ελλάδα την 21η Ιουνίου, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής.

Στην Culture and Prosperity s.c.e αφιερώνουμε αρκετό χρόνο για να σχεδιάσουμε, να εφαρμόσουμε και να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του τουρισμού. Η επιτυχημένη  πορεία που χαράξαμε από το 2018 έως σήμερα διοργανώνοντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής δημιουργήσαμε γέφυρες συνεργασίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου συμβάλουμε στην διάδοση και προβολή του Ιστορικού Χωριού των Κρουνών (πρώην Ρίσοβο).

Η εμπειρία που αποκτήσαμε σε θέματα διοργάνωσης εκδηλώσεων είναι τεραστία και είναι εκείνη που μας καθοδήγησε για την διαμόρφωση του αρχικού Στρατηγικού Σχεδιασμού που είχαμε θέσει ως διοργανωτής. Ο νέος Στρατηγικός Σχεδιασμός για την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως στηρίζεται στην Αρχή της Συλλογικότητας και στις έννοιες της Δημιουργικής Βιομηχανίας, του Δημιουργικού Τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στο Κοινωνικό Αποτύπωμα.

Οι στόχοι της Culture and Prosperity sce για την διοργάνωση είναι:

     • Η δημιουργία Στρατηγικών Γεωγραφικών Σημείων υλοποίησης.
     • Η ενθάρρυνση του Δημοκρατικού διαλόγου.
     • Η σύνδεση και ανάδειξη τοπικών γεγονότων, ηθών και εθίμων του χθες με το σήμερα.
     • Η προτεραιοποίηση της συμμετοχής ντόπιων καλλιτεχνών που επιθυμούν να προβάλουν το έργο τους.
     • Η ελεύθερη πρόσβαση των Πολιτών στις εκδηλώσεις.
     • Η ανάδειξη της σπουδαιότητας της παραγωγής αποτελεσμάτων στα πλαίσια του δημιουργικού και πολιτιστικού έργου των φυσικών προσώπων, των συλλόγων, φορέων του Πολιτισμού και της Δημιουργικής Γραφής, της Εκπαίδευσης κ.α.
     • Η απαλοιφή κοινωνικών, φυλετικών, θρησκευτικών και άλλων διακρίσεων προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα το αίσθημα της Ελευθερίας της προσωπικότητας του ατόμου.
     • Η πρόσκληση επιχειρήσεων με σκοπό την προβολή των υπηρεσιών που προσφέρουν στις περιοχές που δραστηριοποιούνται.

Αφουγκραζώμενοι τους παλμούς της κοινωνίας από το 2013 έως σήμερα χαράζουμε μια στρατηγική αξιοποιώντας και εφαρμόζοντας τις έννοιες της Δημιουργικής Βιομηχανίας, του Δημιουργικού Τουρισμούς, της Κοινωνικής Καινοτομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας προκειμένου οι υπηρεσίες που παρέχουμε μέσα από τις δομές του Μουσικού Εργαστήριου, τη Δανειστική Βιβλιοθήκη και τον Κόμβο Μεταφοράς και Ανταλλαγής Γνώσεων να εμπεριέχουν έντονα στοιχεία του Κοινωνικού Αντικτύπου και να τοποθετούν ένα θετικό πρόσημο στο κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον θα θέλαμε να σας προσκαλούμε ε να γίνεται μέλος της ομάδας μας στο Facebook: European Music Day in the Municipality of Andritsaina – Krestena & Zacharο   προκειμένου να διατηρήσετε ζωντανή την επικοινωνία σας με τις δράσεις που σχεδιάζουμε.

Η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με φορείς και φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με τον Πολιτισμό, την Δημιουργική γραφή, τα Καλλιτεχνικά δρόμενα κ.α. μπορούν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο συζητήσεων και να αναγνωριστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις συνεργασίας έτσι ώστε σε συλλογικό επίπεδο να συμβάλουμε όλοι μαζί στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής προσέγγισης για το πρόσημο που μπορεί να αφήσει μια πολιτιστική εκδήλωση στην κοινωνία.

Ταξιάρχης – Ιωάννης Σαραντόπουλος

CEO at Culture and Prosperity s.c.e.

Mentor of young entrepreneurs

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial