fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση Προέδρου Διοικητικού Οργάνου Culture and Prosperity s.c.e.

Όλα τα μέλη του φορέα έχουμε δημιουργήσει μια λογική και ένα πλάνο (όραμα) προσέγγισης όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και των πολιτών ώστε με τα εργαλεία που ήδη διαθέτουμε αλλά και δημιουργούμε καθημερινά να πετύχουμε την κινητοποίηση όλων, τον σχεδιασμό δράσεων και την ανάπτυξη κάθε περιοχής όπου ενεργοποιούμεθα. Επιδιώκουμε την πρόοδο της πρωτογενούς παραγωγής με παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα και τους αγρότες ( συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Π.Ε. Ηλείας), τη δημιουργία αγροτικών συνεταιρισμών έτσι ώστε να υπάρξει αναβάθμιση της προστιθέμενης αξίας παραγόμενων τοπικών προϊόντων. Ήδη ο Φορέας έχει δημιουργήσει από πρώτες ύλες που συλλέχθηκαν από τα μέλη του προϊόντα όπως: Λικέρ, μαρμελάδες, γλυκά κλπ τα οποία έχει διαθέσει δωρεάν και προωθεί την δημιουργία Παρασκευαστηρίου ώστε να προβληθούν και να επιτευχθεί η εισαγωγή στους στην Ελληνική Αγορά και η εξαγωγή τους.

Έχουν σχεδιαστεί παρεμβάσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών ανάπτυξης διαφόρων δομών όπως υλοποίηση δράσεων στην Λίμνη Κάρλα (υφιστάμενη συνεργασία ) ενώ υπάρχουν βλέψεις για την αξιοποίηση των Λιμνών Μουριάς και Λάδωνα, τον σχεδιασμό και οργάνωση μονοπατιών κλπ. Η εμπειρία του φορέα μας εγγυάται την επιτυχία των στόχων διότι ήδη έχουμε πετύχει την δημιουργία συνεργασιών με φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και έχουμε υλοποιήσει την διοργάνωση της ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, τα Συνοδευτικά Μέτρα σε 4 δήμους της Π.Ε. Ηλείας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Επισιτιστικής και Βασικής  Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» κλπ.

Αν και οι καιροί λώγο COVID 19 δημιουργούν ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον και μια είδους αβεβαιότητα για το μέλλον, παρ’ όλα αυτά δεν σταματάμε να δημιουργούμε και να παίρνουμε την πρωτοβουλίες. Ήδη προωθούμε σχέδιο δημιουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στην περιοχή των Κρεστένων με προοπτική δημιουργίας υποκαταστημάτων σε Σάμο και Βελεστίνο καθώς και την επέκταση υποστηρικτών υπηρεσιών στα πλαίσια της καινοτόμου δομής Central Knowledge Transferer καθώς και ο σχεδιασμός δημιουργίας Παρασκευαστηρίου.

Το Στρατηγικό Σχέδιο αναρτάται έτσι ώστε να υπάρξει μια αποτύπωση των ενεργειών και πρωτοβουλιών καθώς και για λόγους γνωριμίας με τους πολίτες σε τοπικό, περιφερικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προβολή των επιχειρηματικών στόχων που έχει αποφασίσει η Διοικούσα Επιτροπή του Φορέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Culture and Prosperity sce για την χρονική περίοδο 2020 – 2027.

H Culture and Prosperity sce  (Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ.)  είναι ένα συλλογικό όργανο. Τα μέλη του Φορέα λειτουργούν δημοκρατικά και συνεργατικά δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα στις διαπροσωπικές σχέσεις έτσι ώστε να μειωθεί αρκετά ο βαθμός αρνητικών τριβών μεταξύ τους. Επιλέγουν δηλαδή να λύνουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα τους αλλά και την πίεση από τον φόρτο εργασίας με διάλογο σε normal επίπεδα. Πρόκειται για βασική προϋπόθεση ζωτικής σημασίας, αφού δεν θα μπορούσε αλλιώς να εξελιχτεί η Culture and Prosperity sce και να διατηρηθεί σε αναπτυξιακά – εξελικτικά επίπεδα στα χρόνια που πέρασαν. Η σημασία για εμάς να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί ο Φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Culture and Prosperity sce είναι σημαντική. Πιστεύουμε ότι τόσο η επαφή με τους πολίτες, η συλλογική προσπάθεια σε συνδυασμό με υγιείς συνεργασίες, όσο και οι ενέργειες που επιλέγονται μας δίνουν έναν εξελικτικό βηματισμό, κατορθώνοντας να μειώσουμε τον χρόνο προόδου – ανάπτυξης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουμε ένα υγιές προβάδισμα του συνεταιρισμού έναντι άλλων επιχειρήσεων. Τούτο αποτελεί πρωταρχική παράμετρο από το 2013 έως και σήμερα. Τέλος όσα αναφέρονται παρακάτω αποτελούν πραγματικά γεγονότα για τα οποία ο Φορέας μέσω του Διοικητικού Οργάνου έχει συμφωνήσει και υπογράψει σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα (συμφωνητικά). Έτσι βάση αυτών σχηματίστηκε ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την χρονική περίοδο 2020 – 2027 χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται και άλλες υπό συζήτηση συνεργασίες οι οποίες δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη συμφωνία.

Ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί την χρονική περίοδο

2013 – 2020

Κατά την έναρξη λειτουργίας του Φορέα η πρώτη ολοκληρωμένη πράξη είναι η ενεργοποίηση των τομέων του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Εκπαίδευσης, της Δικτύωσης και των Συμπράξεων.  Για τις ανάγκες υλοποίησης δράσεων στους τομείς Πολιτισμού και Εκπαίδευσης δημιουργήθηκαν οι Δομές – Δράσης με τίτλο « Μουσικό Εργαστήρι» και η Βιβλιοθήκη Αμοιβαίου Δανεισμού, ενώ στον τομέα του Αθλητισμού δώσαμε έμφαση στην συνεργασία με Γυμναστικούς Συλλόγους σε Περιφερειακό Επίπεδο για την δημιουργία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στις Πολεμικές Αμυντικές Τέχνες.

Παράλληλα ακολουθήθηκε μια συγκεκριμένη πολιτική ανάπτυξης έτσι ώστε ο Φορέας να ενταχτεί σε  εταιρικά σχήματα (Δίκτυα – Συμπράξεις ) με κίνητρο την μείωση του χρόνου αναγνωρισιμότητας και αύξηση έργων – παροχή υπηρεσιών για υλοποίηση. Συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2019 – 2020 μετά την συμμετοχή στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Επισιτιστικής και Βασικής  Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» ο Φορέας ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τα Συνοδευτικά Μετρά προς τους Ωφελούμενους των Δήμων : Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Την χρονική περίοδο 2018 και 1ο εξάμηνο του 2020 μετά από μια έντονη και δημιουργική επταετία η Culture and Prosperity s.c.e. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την διατύπωση των όρων για τις ανάγκες λειτουργίας της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών» με την συμμετοχή της ως Συντονιστής Εταίρος ενώ παράλληλα την ιδία χρονική περίοδο συνεργάζεται με το Γραφείο υποστήριξης που λειτουργεί ως παράρτημα υπό την εποπτεία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ε.Θ.Ν.Ο.Α. ενώ στο πλαίσιο της επεκτατικής πολιτικής η Διοίκηση υπογράφει πρωτόκολλο συνεργασίας με τους Φορείς:

 • Φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας « Ρήγας Φεραίος Κοιν.Σ.Επ.»
 • Φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας « Τουρισμός, Πολιτισμός και Ανάπτυξη Κοιν.Σ.Επ.»
 • Δήμος Ρήγα Φεραίου.
 • Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κάρλα.
 • Aple Prodaction
 • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Κρεστένων.

Πρόκειται για μια στρατηγικά προσανατολισμένη επιλογή φορέων και επιχειρήσεων με γνώμονα την διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Φορέα και εκτός γεωγραφικής έκτασης της Π.Ε. Ηλείας.

Για τις ανάγκες παρεχόμενων υπηρεσιών η Διοίκηση και τα μέλη του φορέα εστιάζουν στην δημιουργία και λειτουργία Δομών καθώς και έναν συνδυασμό πρόσθετων δράσεων και τεχνικών εφαρμογών. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν και λειτουργούν τα παρακάτω:

Εκπαίδευση 

Μουσικό Εργαστήρι:Το Μουσικό Εργαστήρι είναι ένας καλλιτεχνικός χώρος, ο οποίος εστιάζει στην ιδιαίτερη εκπαίδευση της Μουσικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής, μέσω της βιωματικής απασχόλησης, έτσι ώστε η προσέγγιση του μαθητή για την πολιτιστική παιδεία να εναρμονίζεται και να εμπνέει την παιδική ψυχή.  Υλοποιείται από το 2013μέχρι και σήμερα και συμβάλλει καθημερινά στην πνευματική ανάπτυξη τόσο της περιοχής των Κρεστένων, όσο και των απομακρυσμένων περιοχών που για πολύ καιρό στερούνταν τη μουσική εκπαίδευση.

Μουσική Εκπαίδευση: Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Μουσικού Εργαστηρίου είναι πλήρως εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα μουσικά όργανα καθώς και λοιπά υποστηρικτικά μουσικά αντικείμενα τα όποια χρησιμοποιούνται για την ομαλή διεξαγωγή μαθημάτων και την κάλυψη των αναγκών της Μουσικής Εκπαίδευσης. Τα μαθήματα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, α) Μαθήματα Θεωρητικών και β) μαθήματα πρακτικής άσκησης, είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και διδάσκονται καθ΄ όλη την διάρκεια της εκπαιδευτικής σεζόν. Τα μαθήματα (Θεωρητικά / Πρακτική) που διδάσκονται είναι: Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Ντραμς, Μπαγλαμαδάκι, Μπουζούκι κλπ. Επιπλέον στην κατηγορία των θεωρητικών μαθημάτων εντάσσονται και τα μαθήματα Φωνητικής και Ορθοφωνίας τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει εύκολα αρκετές γνώσεις σε θέματα όπως για παράδειγμα η σωστή τοποθέτηση φωνής.

Μουσικοκινητική Αγωγή και Δημιουργική Απασχόληση: Η Μουσικοκινητική Αγωγήείναι μια νέα μέθοδος μουσικής διδασκαλίας κατά την οποία η μουσική και η κίνηση συνδυάζονται ως παιχνίδι. Μέσα απ’ την ομαδικότητα και τη βιωματική εκπαίδευση, επιτυγχάνεται η μουσική, κινησιολογική και συναισθηματική διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Ο παιδαγωγός έχει τη δυνατότητα να διδάξει ακόμα και τους πολύ μικρούς μαθητές προσχολικής ηλικίας, που διαφορετικά δε θα είχαν την υπομονή και τη διάθεση να παρακολουθήσουν ένα τυπικό μάθημα. Παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας απασχολούνται δημιουργικά με στόχο όχι μόνο τη μουσική καλλιέργειά τους αλλά και την εξ’ ολοκλήρου πνευματικότητά τους. Οι δραστηριότητες προσεγγίζονται μέσω της μουσικής, σε συνδυασμό με έννοιες όπως η λογοτεχνία, το παραμύθι, η μυθολογία, η λαϊκή παράδοση, οι κατασκευές, η ιστορία, οι επιστήμες κλπ.

Σεμινάρια Μουσικοκινητικής Αγωγής για Γονείς: Από το 2017 πραγματοποιούνται στον χώρο της Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. σεμινάρια τμημάτων Μουσικοκινητικής Αγωγής σε γονείς για παιδιά νηπιακής ηλικίας 2 έως 7 ετών. Πρόκειται για Ετήσιο Κύκλο Σεμιναρίων προς τους γονείς που περιλαμβάνει: Βιωματική εκμάθηση στα παρακάτω θέματα:

 • Ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια και παιχνίδια ακοής.
 • Μουσική διαθεματική προσέγγιση.
 • Γνωριμία με όλα τα μουσικά όργανα μέσα από οπτικό και ηχητικό υλικό.
 • Ελεύθερη-αυτοσχέδια γραφή της μουσικής.
 • Δημιουργία αυτοσχέδιων οργάνων.
 • Μίμηση.
 • Τραγουδοπαιχνίδια και λαχνίσματα.
 • Δραματοποίηση.
 • Μουσικά παραμύθια.
 • Ηχοϊστορίες.

 

Διαδικτυακά Σεμινάρια Φωτογραφίας

Η δομή – δράση Central Knowledge Transferer δημιουργήθηκε με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. (Culture an Prosperity s.c.e.) για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της υποστήριξης και ανάπτυξης δημιουργικών ιδεών και να εξυπηρετήσει κυρίως τις ανάγκες που προκύπτουν για την ανταλλαγή και μεταφορά τεχνογνωσίας σε επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, τουριστικό, αθλητικό και αγροτικό επίπεδο

Central Knnowledge Transferer

Τεχνολογικός Τομέας – Υπηρεσίες

Συνδυασμός ενεργειών για την επέκταση εκπαιδευτικών υπηρεσιών μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής πολιτικής που έχουμε χαράξει από το 2013 έως και σήμερα, τόσο η Διοίκηση όσο τα μέλη και οι συνεργάτες, εστίασαν, αναζήτησαν και εξέτασαν με προσοχή  τις δυνατότητες που προκύπτουν από την χρήση τεχνολογικών μέσων  και την γενική εναρμόνιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην εκπαίδευση και λοιπών δράσεων της culture and prosperity s.c.e. Εφόσον διαπιστώθηκε πως μέσω λειτουργίας πλατφόρμας e – learning μπορούν να εξυπηρετηθούν οι λειτουργικές ανάγκες του συνεταιρισμού η Διοίκηση κατέληξε  στην έναρξη των εργασιών για τον σχεδιασμό και διαχείριση πλατφόρμας για την εξ αποσπάσεως μάθηση και συνδυάζει τις Σύγχρονες  και τις ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας:

Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση)

 • Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση)είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet.

 

Ασύγχρονη μέθοδος διδασκαλίας

 • Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου.

Πολιτισμός

Καλλιτεχνική Εξωστρέφεια: Βασική αρχή της Culture and Prosperity s.c.e. «Κοιν.Σ.Επ. Πολιτισμός και Ευημερία» αποτελεί ότι, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις είναι ουσιαστικό τμήμα της μουσικής παιδείας, που δεν θα πρέπει να περιορίζεται στα μαθήματα. Συνεπώς, ο σπουδαστής χρειάζεται να έχει μια πιο ολοκληρωμένη επαφή με τη μουσική και τον πολιτισμό γενικότερα ώστε να ωριμάζει καλλιτεχνικά και πνευματικά, είτε παρακολουθώντας διάφορες μουσικές εκδηλώσεις, είτε συμμετέχοντας ενεργά ο ίδιος. Η συμμετοχή του στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διαδικασίες, πρέπει να είναι η σύνδεση της τέχνης με την υπόλοιπη πνευματική ζωή της πόλης. Από το 2013 δραστηριοποιούμαστε στα πλαίσια της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας, προβλέποντας κάθε χρόνο τη διοργάνωση συναυλιών, εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων, που υλοποιούνται από τους σπουδαστές του Μουσικού Εργαστηρίου. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, αλλά και τη δημιουργία διάφορων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που αφορούν το ευρύτερο κοινό, σε συνεργασία με έμπειρους καλλιτέχνες.

Διοργάνωση Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Από το 2018 η Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. έχει αναλάβει την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής το 2018 ( https://cultureprosperity.eu/?p=355) πραγματοποιήθηκε στους Κρουνούς του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων σε Ιδιωτικό χώρο και συγκεκριμένα στην Πολυπολιτισμική Γωνιά «Κολωνάκι» / Multicultural Corner Krouni . Η Διοργάνωση αποτελεί αναπόσπαστο στοίχο από την όλη διαδικασία των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλαίσια της Μουσικής Εκπαίδευσης καθ’ όσων οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου συμμετέχουν ενεργά κάθε χρόνο στα πλαίσια της διοργάνωσης. Επίσης για την γενικότερη υποστήριξη και ανάπτυξη πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων η ομάδα της Culture and Prosperiy s.c.e. ανακοινώνει σε εύλογο χρονικό διάστημα προσκλήσεις  πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία (21η Ιουνίου) για την συμμετοχή κάθε μορφής νομικού και φυσικού προσώπου που ασχολείται με τον Πολιτισμό και τις Τέχνες με σκοπό την ενθάρρυνση και αναβάθμιση της πολιτιστικής κουλτούρας.

Χρονική Περίοδος υλοποίησης: 21η Ιουνίου κάθε έτος.

Φορέας Διοργάνωσης: Culture and Prosperity s.c.e.

Βιβλιοθήκη Αμοιβαίου Δανεισμού: Η βιβλιοθήκη που δημιουργήσαμε στην έδρα μας από το 2013, περιέχει πολλά βιβλία λογοτεχνίας, από τα οποία ο αναγνώστης μπορεί να δανείζεται και αμοιβαία να δανείζει εκείνος ένα δικό του. Τα βιβλία συλλέχτηκαν και αρχειοθετήθηκαν από τα μέλη, μας έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο συνεταιρισμός αλλά και να δημιουργηθεί ένα κίνητρο για την ανταλλαγή βιβλίων.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η Culture and Prosperity sce είναι ένας φορέας ο οποίος επιλέγει να λειτουργεί σε διάφορα επίπεδα την οικονομίας. Διαθέτει έναν ευρύ κύκλο συνεργασιών και συνεργατών που προσδίδουν μια δυναμική στην επιχειρηματική σταδιοδρομία της επιχείρησης.

Από το 2013 έως σήμερα έχει αναλάβει:

 • Διοργάνωση Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων.
 • Εγγεγραμμένος φορέας στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπ. Πολιτισμού. (από το 2018)
 • Διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. (από το 2018)

Αθλητισμός

Διδασκαλία – Σεμινάρια Αυτοάμυνας: Από το 2013 ώς σήμερα έχουμε συνεργαστεί με αρκετούς Αθλητικούς Συλλόγους και σωματεία. Στα πλαίσια των συνεργασιών αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών έχουμε αναλάβει και υλοποιήσει δράσεις όπως:

 

 • Εκμάθηση αμυντικών και πολεμικών τεχνών.
 • Στην οργάνωση και τον σχεδιασμό συναντήσεων με Αθλητικούς Συλλόγους, με αντικείμενο την μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγής απόψεων για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των αθλητών.
 • Στην δημιουργία σεμιναρίων αυτοάμυνας.

 

Είμαστε υποστηρικτές της τόσο μεγάλης σημασίας που έχει ο αθλητισμός στη ζωή ενός ανθρώπου, καθώς τα οφέλη είναι αναρίθμητα. Ευαισθητοποιούμαστε πολύ περισσότερο στα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί, όταν ασχοληθεί με κάποια πολεμική τέχνη. Αποκτά υπομονή και σεβασμό, μαθαίνει να έχει αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση καθώς και αυτοέλεγχο. Λειτουργεί ως μέλος μιας ομάδας και ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους κανόνες. Εκπαιδεύεται να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις με ηρεμία και κατανόηση. Διοχετεύοντας την «αρνητική» του ενέργεια, γίνεται πιο ήρεμο και δεν αναζητά λανθασμένους τρόπους εκτόνωσης. Άλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι παιδιά με επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο (bulling), μετά την ενασχόλησή τους με πολεμικές τέχνες, παρουσιάζουν  μείωση έως και εξαφάνιση της συμπεριφοράς αυτής. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε μέσα από τις δράσεις μας, στο γυναικείο φύλο που ως γνωστών είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε κακοποιήσεις, επιθέσεις, απόπειρες βιασμού, ενδοοικογενειακή βία κλπ. Μέσα από τις πολεμικές τέχνες η γυναίκα κατανοεί τη δύναμή της, τονώνει την ψυχολογία της και την ενέργειά της και μπορεί να αντιστέκεται τόσο στα παραπάνω φαινόμενα, όσο και σε καταστάσεις κοινωνικής και ψυχολογικής καταπίεσης. Οι υπηρεσίες υποστηρίζονται και διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας e – learning.

Συνεργασίες – Υπηρεσίες προς Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού

Συνεργασίες – Υπηρεσίες προς Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού : Από το 2014 συνεργαζόμαστε με ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για την υλοποίηση συμβάσεων έργων , παροχής υπηρεσιών και την συμμετοχή σε συμπράξεις και Δίκτυα. Οι συνεργασίες μας έχουν τη δυνατότητα να υλοποιηθούν μέσω των παρακάτω διαδικασιών:

 • Ανάληψη, δημιουργία, διαχείριση, τεχνική και διοικητική υποστήριξη, συνεργασία, μέριμνα, δικτύωση, για την παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
 • Συμμετοχή στο σχεδιασμό, στην οργάνωση και υλοποίηση Κοινοτικών Πρωτοβουλιών και Τοπικών Συμφωνιών απασχόλησης, που υποστηρίζονται από Υπουργεία, από τις Περιφέρειες της Χώρας και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ), σε συνεργασία με ΟΤΑ.
 • Προώθηση συνεργασιών με ευρύτερες ενώσεις και κρατικές αρχές, για την προώθηση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.
 • Συνεργασία με δίκτυα, αναπτυξιακές συμπράξεις, κοινοπραξίες φορέων ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, συνεταιριστικών εταιριών.
 • Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) στα πλαίσια υλοποίησης εθνικών, ευρωπαϊκών και διακρατικών προγραμμάτων.

Τεχνική Υποστήριξη – Διαχείριση – Υλοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Η Τεχνική Υποστήριξη Εκτός Κατασκευαστικού Τομέα, αφορά την παροχή υπηρεσιών για τις ανάγκες των απαιτούμενων διαδικασιών που προκύπτουν πριν και μετά την υποβολή επενδυτικών σχεδίων από ένα φυσικό ή νομικό προσώπου σε Τοπικά, Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, για τις ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης  Προγραμματικών Συμβάσεων με Ο.Τ.Α.  Α’ και Β’ βαθμού και άλλων δράσεων. Στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών της Τεχνικής Υποστήριξης και της Συμβουλευτικής, η Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. μπορεί να εναρμονίσει τις ανάγκες που προκύπτουν για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση και Οργάνωση Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Ενδεικτικά υποστηρίζονται τα εξής:

 • Δημιουργία δικτύων και ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Φορέα.
 • Υλοποίηση Εθνικών, Ευρωπαϊκών και κοινοτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης, την κοινωνική και νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωφελή εργασία και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής.
 • Συνεχή Παρακολούθηση Περιφερειακών, Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
 • Ανάπτυξη υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής σε ανέργους και εργαζομένους, μέλη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, γυναίκες καθώς και σε νέους επιχειρηματίες.
 • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς του ιδιωτικού, του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και πάσης φύσεως υπηρεσιών, που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία και βιωσιμότητα τους (διοικητική, λογιστική υποστήριξη, business plan, επιχειρηματική συμβουλευτική, Τεχνικό Δελτίο Πράξεων κ.α.)
 • Εκπόνηση, υποβολή και παρακολούθηση επιχειρηματικών σχεδίων ίδρυσης, ανάπτυξης, αναδιάρθρωσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων και επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας, με την αξιοποίηση αναπτυξιακών νόμων και προγραμμάτων ενισχύσεων σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο.
 • Παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης για αξιοποίηση προγραμμάτων και δημοσίων προμηθειών, προετοιμασία φακέλου προτάσεων ή προσφορών, εκπροσώπηση του πελάτη στις αναθέτουσες αρχές,  χρηματοοικονομική διαχείριση και  παρακολούθηση της εκτέλεσης των έργων και των συμβάσεων που θα αναληφθούν.
 • Σχεδιασμός, υλοποίηση και σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων και Υπηρεσιών με Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού.
 • Σχεδιασμός και Οργάνωση Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Ενέργειες για την συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Η σκέψη  και το όραμα της Διοίκησης και των μελών του Φορέα εστιάζει πάντα γύρω από ένα πακέτο ενεργειών και πρωτοβουλιών με σκοπό την αύξηση εισροών ( στην προκείμενη περίπτωση απορρόφηση εμπειριών και γνώση) έτσι ώστε να μπορέσει να μετατρέψει σε εκροές υπό την μορφή συγκεκριμένων και ειδικευμένων παρεχομένων υπηρεσιών. Έτσι, με την τακτική αυτή της Διοίκησης και των μελών του φορέας αποκτάται σε καθημερινή βάση μια διαφορετική δυναμική και σημαντική εμπειρία στους τομής Οργάνωσης και Διαχείρισης χρηματοδοτούμενων έργων. Ποιο συγκεκριμένα η Διοίκηση έχει εστιάσει ποιο πολύ σε ενέργειες που οδηγούν στην ανάληψη Διαχείρισης και Υλοποίησης έργων – δράσεων και όχι στην σύνταξη επενδυτικών σχεδίων (πχ ΕΣΠΑ) θέλοντας να ξεκαθαρίσει παράλληλα την θέση της από τις έννοιες όπως: Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,  Επενδυτικών Συμβούλων κλπ.

Κοινωνική Σύμπραξη

Π.Ε. Ηλείας

Η Culture and Prosperity s.c.e. ( Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. ) συμμετέχει ως εταίρος στη κοινωνική σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας στο πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστική & Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD) ” , για την υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος συμφωνία με την από 22/06/2015 υπογραφή για την συμμέτοχη της  μετά από σχετική διαβούλευση φορέων της Π.Ε. Ηλείας που προηγήθηκε.

Συνεργασία με το Εθνικό Σημείο Επαφής πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες (Erasmus for Young Entrepreneurs) Asset Tec

Η Διοικούσα Επιτροπή της Κοιν.Σ.Επ “Πολιτισμός και Ευημερία” στα πλαίσια του εξελικτικού βηματισμού και του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου που οραματίζεται, έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους της Asset Τεχνολογική.

Η Asset Τεχνολογική αποτελεί εθνικό σημείο επαφής του προγράμματος, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και επιχειρηματική σταδιοδρομία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και έχει αναλάβει εξολοκλήρου την καθοδήγηση της Κοιν.Σ.Επ. σε όλα τα στάδια του προγράμματος ανταλλαγής, ούτως ώστε να αναπτύξει επιτυχημένες συνεργασίες με νέους επιχειρηματίες από το εξωτερικό.

Στην Συνάντηση συζητήθηκαν επιχειρηματικές ιδέες και αναλύθηκαν τα βήματα της Επιχειρηματικής σταδιοδρομίας της Κοιν.Σ.Επ Πολιτισμός και Ευημερία από το 2013 έως σήμερα και αποφασίστηκε η δημιουργία μιας αγαστής συνεργασίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες (Erasmus for Young Entrepreneurs) με τη συμμετοχή της Κοιν.Σ.Επ. ως Επιχείρηση Υποδοχής.

Η συμμετοχή της Κοιν.Σ.Επ. Πολιτισμός και Ευημερία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των μελών της, στην απόκτηση γνώσεων μέσα από την μεταφορά τεχνογνωσίας, στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, καθώς και την υιοθέτηση μιας διαφορετικής Επιχειρηματικής κουλτούρας

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus Plus.

Κατά την χρονική περίοδο 2013 – 2020 η Διοίκηση της Culture and Prosperity s.c.e. ολοκληρώνει την νομιμοποιητικές διαδικασίες απόκτησης συγκεκριμένου κωδικού συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus Plus και ξεκινά την αναζήτηση εταίρων έτσι ώστε να υπάρξει η υλοποίηση δράσεων στον τομέα της Κινητικότητας και της Εκπαίδευσης. Μάλιστα στα πλαίσια της αναζήτησης η Διοίκηση προσκλήθηκε να συμμετέχει ως φορέας καλής πρακτικής στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στα πλαίσια ενός ενεργού έργου. Την διαχείριση του έργου την είχε αναλάβει επιχείρηση με έδρα την Πάτρα. Το αποτέλεσμα της συμμετοχής ήταν να παραβρεθούν αρκετοί παραβρισκόμενοι ( εταίροι του προγράμματος) από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Κρέστενα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων της Π.Ε. Ηλείας και να γνωρίσουν τόσο την πολιτιστική παράδοση και κουλτούρα του τόπου όσο και των τρόπο λειτουργίας του φορέα όλα αυτά τα χρόνια.

Η Διοίκηση της Culture and Prosperity s.c.e. για τις ανάγκες συμμετοχής και υλοποίηση έργων στα πλαίσια του Προγράμματος μεταξύ άλλων έχει εστιάσει στον σχεδιασμό προτάσεων για την συμμετοχή της σε Συμπράξεις Γνώσεων.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Δημιουργική Ευρώπη // υπο πρόγραμμα Πολιτισμός

Ένα ακόμα σημαντικό Ευρωπαϊκό Έργο που έχει εξεταστεί σε μεγάλο βαθμό από την Διοίκηση της Culture and Prosperity s.c.e. είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη και συγκεκριμένα το υπό πρόγραμμα Πολιτισμός. Μέσω του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη η διοίκηση και τα μέλη του φορέα εστιάζουν στην εξελικτική συνέχεια των παρεχόμενων δομών και υπηρεσιών  στα πλαίσια του Πολιτισμού καθώς και των υφιστάμενων συνεργασιών με φορείς του Δημόσιου Τομέα. Ποιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του παρόντος έτους (2020) ο φορέας έχοντας ως δεδομένο το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που διαχειρίζεται το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας υπέβαλε αίτημα αναζήτησης εταίρων με σκοπό την συμμετοχή και υλοποίηση δράσεων στα πλαίσια του Προγράμματος.

Στρατηγικό Σχέδιο 2020 – 2027

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την χρονική περίοδο 2020 – 2027 αποτελεί συνέχεια της προηγούμενη επταετίας. Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός έχει δομηθεί με διαδικασίες ακριβείας για την θεμελίωση και αναβάθμιση του Φορέα έτσι ώστε να υπάρξει ένα σταθερό περιβάλλον και να οδηγηθεί σε μία βιώσιμη πορεία.

Έχοντας ως δεδομένο την πολυετή εμπειρία των μελών, τις υποδομές που ο Φορέας διαχειρίζεται για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, την υφιστάμενη κατάσταση μέσω συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, την συμμετοχή σε Δίκτυα και Συμπράξεις η νέα προγραμματισμένη περίοδος 2020 – 2027 σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επικινδυνότητα λανθασμένων πρωτοβουλιών, η αναβάθμιση υφιστάμενων δομών και η δημιουργία νέων πχ Central Knowledge Transferer, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Παρασκευαστήριο κλπ, ενώ παράλληλα έχει προβλεφτεί η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των υπηρεσιών της Culture and Prosperity sce καθώς και η αύξηση πόρων.

Συνεργασίες με Κοινωνικές Δομές / Υπηρεσίες δημόσιων φορέων (Ο.Τ.Α.) :

Οι συνεργασίες με δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς φορείς είναι οι παρακάτω:

 • Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αρχαίας – Ολύμπιας.
 • Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
 • Δήμος Ρήγα Φεραίου.
 • Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κάρλα.
 • Ένωση Νέων Αγροτών Νομού Ηλείας.
 • Φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας « Ρήγας Φεραίος Κοιν.Σ.Επ.»
 • Φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας «Πολιτισμός Ανάπτυξη και Τουρισμός Κοιν.Σ.Επ.»
 • Συνεργασία με το Εθνικό Σημείο Επαφής Asset Tec στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus Νέοι επιχειρηματίες με την συμμετοχή της Culture and Prosperity s.c.e. ως επιχείρηση υποδοχής.

 

Κέντρα Κοινότητας των Δήμων: Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Συνεργασία – Δικτύωση με τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων: Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδραβίδας – Κυλλήνης με αντικείμενο την Μεταφορά Τεχνογνωσίας.

Ενδεικτικά, η δικτύωση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Συνεργασία σε θέματα που αφορούν προγράμματα κοινωνικής και συμβουλευτικής στήριξης και συναφών υπηρεσιών για την προώθηση ίσων ευκαιριών στην Επαγγελματική Κατάρτιση Ανέργων, στην Εκπαίδευση και Απασχόληση μελών Ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κ.λπ.
 • Ενημέρωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.
 • Ενεργοποίηση και Ευαισθητοποίηση Επιχειρήσεων, Τοπικών Φορέων και Κοινωνικών Εταίρων σε ζητήματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες των ευπαθών κοινωνικά ομάδων καθώς και τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες.
 • Εφαρμογή των αρχών της ισότητας και καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης, με σκοπό την προώθηση ίσων ευκαιριών στην υποστήριξη, εκπαίδευση και απασχόληση μελών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 • Ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού.
 • Ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα που αφορούν το έργο των Κέντρων Κοινότητας.

Δίκτυα και Συμπράξεις που συμμετέχει ο Φορέας

 • Θεματική Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών»
 • Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ηλείας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Επισιτιστικής και Βασικής  Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».
 • Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».
 • Περιφερειακό Δίκτυο της Πιλοτικής Περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκό Προγράμματος Interreg.
 • Εθνικό Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ως Διοργανωτής).
 • Άτυπο Δίκτυο Επιχειρήσεων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΑΣΙΘΕΑ».

Στις γενικές αρχές του Στρατηγικού Σχεδιασμού (κεντρικός πυρήνας) δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στους τομείς της Τεχνολογίας, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την συμμετοχή και υλοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και στην διοργάνωση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων όπως για παράδειγμα η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, τον σχεδιασμό, την διαχείριση και υλοποίηση Φεστιβάλ κλπ. Επίσης στις γενικές αρχές του Στρατηγικού Σχεδιασμού εντάσσονται οι συνεργασίες συμπεριλαμβανόμενου τα Δίκτυα και τις Σύμπραξης που διατηρεί και συμμετέχει αντίστοιχα που διατηρεί ο Φορέας από την προηγούμενη περιόδου με Δημόσιους Φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Ενίσχυση δράσεων στον τομέα της Εκπαίδευσης μέσω Τεχνολογικών εργαλείων.

Η απόκτηση τεχνολογικών μέσων για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (πλατφόρμες elearning σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης) έτσι ώστε να υπάρξει μια γενικότερη αναβάθμιση των υπαρχόντων δομών και επέκταση των υπηρεσιών του Φορέα είναι ικανά να δώσουν μια άλλη προοπτική εξέλιξης και την αύξηση πόρων. Δίνουν την δυνατότητα στον Φορέα να διευρύνει τους ορίζοντές και το γεωγραφικό πεδίο δραστηριοποίησης. Έτσι, με τα κατάλληλα εργαλεία προβολής και προώθησης (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) όπως Facebook, Instagram, προσθήκη και προσαρμογή μηχανών στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο Φορέας με σκοπό την αύξηση της αναζητητής και εύρεσης δυνητικών ενδιαφερόμενων πελατών, την επέκταση των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου στον τομέα της Εκπαίδευσης σε τοπικό (κάλυψη του συνόλου των πεδινών και ορεινών περιοχών της Π.Ε. Ηλείας), σε Περιφερικό, σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο) για την αύξηση των πόρων του Φορέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Clture and Prosperity s.c.e. ( Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ.).

Αναβάθμιση γνώσεων Ανθρώπινου Δυναμικού της Culture and Proserity s.c.e.

Επίσης στις γενικές αρχές του Στρατηγικού Σχεδιασμού κατατάσσεται και το Ανθρώπινο Δυναμικό του Φορέα το οποίο βρίσκεται σε μια συνεχόμενη κινητικότητα με συμμετοχές σε ημερίδες, έρευνες, επιτροπές διαβούλευσης των Δήμων, εκπροσώπηση του φορέα στις συνεργασίες, τα Δίκτυα και τις Συμπράξεις κλπ καθώς και η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών τους προσόντων.

Ενέργειες Αναβάθμισης και Λειτουργιάς νέων Υποδομών της Culture and Prosperity sce

Οι ενέργειες εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων και επέκταση Δομών καθώς και η αναβάθμιση υπηρεσιών εστιάζει στην υποστήριξη των αναγκών της εξ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης μεθόδου εκπαίδευσης, την αναβάθμιση της κεντρικής δομής (έδρα) που διατηρεί στα Κρέστενα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων του Νομού Ηλείας ο Φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Culture and Prosperity sce καθως και την λειτουργία υποκαταστήματος στην νήσο Σάμο και συγκεκριμένα στο Καρλόβασι Σάμου.

Νέες υποδομές εκπαιδευτικού τομέα που πρόκειται να λειτουργήσουν την χρονική περίοδο 2020 – 2027

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 επιλέχθηκε μετά από μια μακροχρόνια αναζήτηση. Μελετήθηκαν και συζητήθηκαν μεταξύ των μελών οι προοπτικές προόδου καθώς και η αναζήτηση ορθολογικής χρήσης για την συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς, την εναρμόνιση με τις πλατφόρμες Σύγχρονης και Ασύγχρονης Εκπαίδευσης καθώς και την μελλοντική εδραίωση στον τομέα της Εκπαίδευση του Φορέα. Η επιχειρηματική πρωτοβουλία εστιάζει στον συνδυασμό ενεργειών και στην εξυπηρέτηση των αναγκών υφιστάμενων υπηρεσιών, συνεργασιών, δομών καθώς και υπό σύσταση υποκαταστημάτων που λειτουργεί ή σκοπεύει να λειτουργήσει η Culture and Prosperity sce

Ενίσχυση δράσεων στον τομέα του Πολιτισμού

Τον Φεβρουάριο του 2020 πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα συνάντηση εργασίας με τον μουσικοσυνθέτη, ιδιοκτήτη της Apple Production και Παραγωγό της Minos EMI – Universal Νίκο Ξένο και την Ηθοποιό και Σκηνοθέτη Θεατρικών Παραστάσεων Ανδριανής Μπαρτσώτα με τα στελέχη της Culture and Prosperity S.C.E για την γενική υποστήριξη Φεστιβάλ και γενικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Το στάδιο της συνεργασίας ολοκληρώθηκε την ίδια χρονική περίοδο με την υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας με τον μουσικοσυνθέτη, ιδιοκτήτη της Apple Productions και Παραγωγό της Minos EMI – Universal Νίκο Ξένο με την Culture and Prosperity s.c.e. με κύριο σκοπό τον Σχεδιασμό, την Δημιουργία και γενική υποστήριξη των Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Φεστιβάλ καθώς και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την υποστήριξη της Μουσικής Τεχνολογίας. Η Διοργάνωση Εκδηλώσεων είναι απαιτητική διαδικασία. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχεδιασμό, δεξιοτεχνία και εμπειρία στη διαχείριση ανθρώπων και καταστάσεων.

Την νέα χρονική περίοδο 2020 – 2027 σύμφωνα με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό έχει προβληθεί μια σειρά ενεργειών για την υποστήριξη Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών δράσεων, διαχείριση και δημιουργία Φεστιβάλ, προβολή και πολλές άλλες υποστηρικτικές ενέργειες για την προβολή και διάδοση πολιτιστικών δρώμενων.

Ενέργειες για την ανάπτυξη υπηρεσιών – δράσεων στα πλαίσια του  e-Επιχειρείν

Από το 2013 υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την λήψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και ανάπτυξης δράσεων από την Διοίκηση και την Ομάδα της Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. με μοναδικό σκοπό την κάλυψη μιας ολοκληρωμένης γκάμας εξειδικευμένων υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες που παρέχει η Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. συνεχώς αναβαθμίζονται έτσι ώστε να καλύψουν όλο ένα και περισσότερες ανάγκες που προκύπτουν στην καθημερινότητα. Στο πλαίσιο ειδικά διαμορφωμένων και ειδικά σχεδιασμένων πακέτων υπηρεσιών  κατά την χρονική περίοδο 2020 – 2027 θα ήμαστε σε θέση να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις οπτικοακουστικής κάλυψης και προβολής σε επαγγελματίες, επιχειρήσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες, αθλητικούς αγώνες και Δημόσιους φορείς. Οι Δυνατότητες περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα παρακάτω:

 • Δημιουργία και προβολή διαφημιστικών spot μέσω Web Radio.
 • Liveμετάδοση πάσης φύσεως διοργανώσεων μέσω Web TV όπως:
 • Αθλητικές δραστηριότητες.
 • Καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις.
 • Συναυλίες.
 • Οπτικοακουστική κάλυψη και προβολή Δημοτικών Συμβουλίων, συνεδρίων κ.α.
 • Περιβάλλον
 • Επεξεργασία εικόνας και ήχου.
 • Ηλεκτρονικό Marketing.
 • Ολοκληρωμένος επαγγελματικός οπτικοακουστικός εξοπλισμός.
 • Σχεδιασμός και Οργάνωση για την προβολή επιχειρήσεων (e – επιχειρείν).
 • Τεχνική Υποστήριξη για τον Σχεδιασμό και Οργάνωση Καλλιτεχνικών – Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Συναυλιών.

Ενέργειες για τις ανάγκες της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών»

Η Θεματική Αναπτυξιακή Σύμπραξη « Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών » μέχρι στιγμής απαρτίζεται από 14 φορείς. Ο σχεδιασμός της σύμπραξης έγινε με γνώμονα την εναρμόνιση του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα έτσι ώστε να υπάρξει μια αρμονικά μεταξύ των εταίρων καθώς και μια αλληλεξαρτώμενη πραγματοποίηση δράσεων.

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό εργαλείο, για μια Σύμπραξη φορέων με σκοπό την ολική και συλλογική αναβάθμιση του Φυσικού, Πολιτιστικού και Τουριστικού κάλους της Π.Ε. Ηλείας. Ο ρόλος της Culture and Prosperity sce είναι αρκετά σημαντικός αφού έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Συντονιστή Εταίρου. Εντός του σχεδιασμού για την ορθότερη υποστήριξη του ρόλου ως Συντονιστής Εταίρος έχει προβλεφθεί από την Διοίκηση του Φορέα η απορρόφηση εξιδεικευμένου επιστημονικού προσκοπικού κυρίως στην Οργάνωση και Διαχείριση Έργων αλλά και άλλων ειδικοτήτων . 

Ενδεικτικά η Δομή Central Knowledge Transferer στην περίπτωση αυτή έρχεται να υποστηρίξει τον ρόλος της Culture and Prosperity sce σε δυο φάσεις:

Α) τις ενέργειες της Σύμπραξης σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων, έργων από Εθνικά και Ευρωπαϊκά υποστηρικτικά χρηματοδοτικά εργαλεία  ( πχ LEADER, Πρόγραμμα LIFE+ , Hercule III Programme (2014-2020) κλπ), δράσεις που αφορούν την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (πχ σύσταση Θερμοκοιτίδας Φορέων Κ.ΑΛ.Ο.) καθώς και Β) δράσεις της Culture and Prosperity s.c.e. προς την Σύμπραξη με την ιδιότητα του Εταίρου. Δεδομένου της συμμετοχής ως συντονιστής εταίρος το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και οι πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εναρμονίζονται πλήρως με τις ανάγκες της Σύμπραξης.

Ενέργειες για της ανάγκες υλοποίησης δράσεων με φορείς του Δημόσιου Τομέα

Η νέα εποχή και η αλλαγή φιλοσοφίας της λειτουργίας της Culture and Prosperity sce θεμελιώνεται με την υπογραφή συνεργασίας με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Φορέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ” Ρήγας Φεραίος Κοιν.Σ.Επ. ” με επίκεντρο την συνολική ανάπτυξη δράσεων μέσω της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο πλάνο το οποίο διαθέτει την ευελιξία της συνεχόμενης παρακολούθησης και του σχεδιασμού βιώσιμων πρωτοβουλιών σε πραγματικό χρόνο, μέσω της επιτροπής παρακολούθησης, η οποία προβλέπετε ρητά από την σύμβαση συνεργασίας. Ο συντονισμός των τριών φορέων αποτελεί βασικό πυρήνα και κοινή αποδοχή για την υλοποίηση έργων καθώς και για την υιοθέτηση μίας εξελικτικής μεθοδολογίας όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας και υλοποίησης δράσεων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου με την ενεργή συμμετοχή των δύο Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Ο Δήμος δεν στερείται του δικαιώματος σύναψης οποιασδήποτε μορφής σύμβασης ή τήρησης των διαδικασιών που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για την κάλυψη των αναγκών του. Δηλαδή έχει την επιλογή να ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες και να αναπτύξει μια εναλλακτική επιχειρηματική φιλοσοφία καθώς και να δημιουργήσει μία προοπτική εξέλιξης μέσω της ενεργής συμμετοχής για την δημιουργία μίας θεμελιωμένης και βιώσιμης βάσης για την ενθάρρυνση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού (Κα.Μα.Κε.Βε.Δε.Πη.)

Τον Μάρτιο του 2020 υπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των φορέων:

 • Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού (Κα.Μα.Κε.Βε.Δε.Πη.)
 • Φορέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ” Ρήγας Φεραίος Κοιν.Σ.Επ. “
 • Φορέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ” Culture and Prosperity s.c.e.” (Πολιτισμος και Ευημερια Κοιν.Σ.Επ.)

 

Με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την «Ανάπτυξη και Ενίσχυση των Δράσεων και Δραστηριοτήτων που αφορούν την Λίμνη Κάρλα» και την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο συντονισμός των τριών φορέων αποτελεί βασικό πυρήνα και κοινή αποδοχή για την υλοποίηση έργων καθώς και για την υιοθέτηση μίας εξελικτικής μεθοδολογίας όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας και υλοποίησης δράσεων εντός χωροταξικών ορίων του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλα με την ενεργή συμμετοχή των δύο Φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρχαίας – Ολύμπιας.

Η συνεργασία προέκυψε για την  κάλυψη των αναγκών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Με αφετηρία την ευαισθητοποίηση των συμβαλλομένων για την ανάπτυξη κοινών δράσεων προς όφελος των πολιτών  προβλέπεται, η υποστήριξη και η οργάνωση για την υλοποίηση ενός πλαισίου δράσεων σε διοικητικό, επιχειρησιακό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Διοίκηση της Culture and Prosperity s.c.e. έχει υποβάλει σχετική αίτηση αναζήτησης εταίρων για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη.

Ενδεικτικά οι δράσεις είναι:

 • Την Συμμετοχή στην Οργάνωση και Υλοποίηση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων στα πλαίσια του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας.
 • Την κοινή συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τον Πολιτισμό και τις Τέχνες

Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η συνεργασία προέκυψε για την  κάλυψη των αναγκών του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, Παιδείας & Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Με αφετηρία την ευαισθητοποίηση των συμβαλλομένων για την ανάπτυξη κοινών δράσεων προς όφελος των πολιτών  προβλέπεται, η υποστήριξη και η οργάνωση για την υλοποίηση ενός πλαισίου δράσεων σε διοικητικό, επιχειρησιακό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο

Ενέργειες για της ανάγκες υλοποίησης δράσεων στον Αγροτικό Τομέα

Η Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. στο πλαίσιο της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης ασκεί δραστηριότητες οι οποίες:

 • προωθούν την αειφορία του περιβάλλοντος,
 • συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ισότητα,
 • προωθούν την ισότητα των φύλων,
 • προστατεύουν και αναπτύσσουν τα κοινά αγαθά
 • προωθούν τη διαγενεακή και πολυπολιτισμική συμφιλίωση, δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών.

 

Συγκεκριμένα οι σκοποί του Συνεταιρισμού ως προς την βιώσιμη ανάπτυξη εξειδικεύονται στην άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων:

 • Αειφόρος γεωργία και κτηνοτροφία, η οποία δίνει έμφαση στη διατήρηση και διάδοση απειλούμενων τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών ή «φυλών» και στην αποτροπή διείσδυσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
 • Επαναπροσέγγιση των παραδοσιακών τρόπων παραγωγής γαλακτοκομικών και άλλων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων.
 • Υποστήριξη και δημιουργία τοπικών συλλόγων για την κατασκευή και προώθηση τοπικών προϊόντων.
 • Σχεδιασμός, υλοποίηση και προώθηση καινοτόμων προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα αγροτουρισμού / οικοτουρισμού, επιχειρηματικότητας, νέων τεχνολογιών, δικτύωσης, ηλεκτρονικού επιχειρείν, καταγραφής και διάσωσης της λαογραφίας του τόπου μας, καθώς και σε θέματα ευρύτερου πολιτιστικού, ψυχαγωγικού, πνευματικού, φυσιολατρικού και αθλητικού ενδιαφέροντος.
 • Την εκπαίδευση γεωργών-κτηνοτρόφων στις διαδικτυακές πωλήσεις της διεθνούς αγοράς.
 • Ίδρυση και λειτουργία γραφείων ενημέρωσης ομάδων γεωργών-κτηνοτρόφων-μελισσοκόμων για την προαγωγή και βελτίωση των καλλιεργειών και των προϊόντων τους, διεξαγωγή σεμιναρίων για την προστασία της φυτικής και ζωικής παράγωγης και την παροχή νέων τεχνολογιών για την βελτίωση τους καθώς και την προσφορά ατόμων με τεχνογνωσία.
 • Ανάληψη δράσεων, πρωτοβουλιών και υπεύθυνης συμβουλευτικής καθοδήγησης με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουριστικό και αγροτικό κλάδο, δίνοντας έμφαση στην αειφορία, την καινοτομία και τις συνεργασίες.
 • Σχεδιασμός, δημιουργία, οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, οικολογικές καλλιέργειες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ήπιες μορφές τουρισμού κ.α.
 • Ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού του τόπου καθώς και των ιδιωτών μικροκαλλιεργητών. με στόχο την αυτάρκεια και ευαισθητοποίηση προς την κατεύθυνση εναλλακτικών καλλιεργειών.
 • Σχεδιασμός, δημιουργία, οργάνωση και υλοποίηση ημερίδων, σεμιναρίων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα περιβάλλοντος, οικολογίας, οικιακής οικονομίας, υγείας, διατροφής, φυτοθεραπείας, κ.ά
 • Προώθηση της πολιτιστικής, τουριστικής, αγροτικής, κτηνοτροφικής και γενικά της πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, σε συνεργασία με ΟΤΑ, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς.

Ένωση Νέων Αγροτών Νομού Ηλείας

Βάση της 1ης χρονικής περιόδου 2013 – 2020 βρίσκεται σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Νομού Ηλείας. Με αφετηρία την ευαισθητοποίηση των συμβαλλομένων για την Ενθάρρυνση της Επιχειρηματικότητας και την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων των Μελών της Ένωσης Νέων Αγροτών Νομού Ηλείας έχει προβλεφθεί, η υποστήριξη και η οργάνωση για την υλοποίηση ενός πλαισίου δράσεων σε διοικητικό, επιχειρησιακό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο.

Καθ’ όλη την διάρκεια της συνεργασίας των δυο φορέων έχει προβλεφτεί, η ενεργή συμμετοχή των μελών της Ένωσης Νέων Αγροτών Ν. Ηλείας μέσω καταγραφής των αναγκών τους (ερωτηματολόγια, ανταλλαγή απόψεων κλπ), η υποστήριξη και η οργάνωση για την υλοποίηση ενός πλαισίου δράσεων σε διοικητικό, επιχειρησιακό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, η τεχνική υποστήριξη για την συμμετοχή και υλοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων καθώς και η Μεταφορά Τεχνογνωσίας.

Τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Νομού Ηλείας αντιπροσωπεύουν διαφόρων ειδών καλλιεργειών και επιχειρηματικών δράσεων, με ανώτερο όριο ηλικίας τα 40 έτη.

Υποστηρικτικές υπηρεσίες από την Culture and Prosperity s.c.e. : Πλατφόρμα e – learning, Central Knowledge Transferer, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial