fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Μουσικοπαιδαγωγός και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Culture and Prosperity sce κα Βασιλική Χαριλάου, αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τη δωρεά βιβλίου «Ο επιμένων 80΄s» της συγγραφέως κας Δήμητρας Ι. Σταθοπούλου.

Η κα Βασιλική Χαριλάου είναι μουσικός – μουσικοπαιδαγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Σάμο. Προέρχεται από μουσική οικογένεια με έντονες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Γνωρίζει μπαγλαμά, μπουζούκι, ντραμς και κιθάρα και έχει πάρει με άριστα τα Πτυχία στο ακορντεόν και στο αρμόνιο, Πτυχίο και Δίπλωμα στο πιάνο, όπως και διαδοχικά τα θεωρητικά πτυχία: Ωδικής, Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα βιωματικά-επιμορφωτικά σεμινάρια για: προπαιδεία πιάνου, θεατρικό παιχνίδι, φωνητική έκφραση, δραματοποίηση, μαθησιακά προβλήματα (δυσλεξία και ΔΕΠ-Υ), μουσικές κατασκευές και Μουσικοκινητική Αγωγή στα συστήματα Orff, Dalcroze, Codaly.

Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια και δασκάλα μουσικής σε Δημόσια σχολεία, σε Ωδεία και σε άλλους εκπαιδευτικούς χώρους, αλλά και ως ερμηνεύτρια για συνοδείες φεστιβάλ σε Αθήνα και Σάμο, καθώς και εισηγήτρια / επιμελήτρια σε εθνικά και ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά προγράμματα.

Επίσης έχει αναλάβει επί σειρά ετών, την καλλιτεχνική διεύθυνση της Culture and Prosperity s.c.e. στα Κρέστενα Ν. Ηλείας για όλες τις καλλιτεχνικές δράσεις, εκδηλώσεις και παραστάσεις αλλά και το συντονισμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής για τους Δήμους: Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως.

Η κα Δήµητρα Ι. Σταθοπούλου είναι πτυχιούχος του Τµήµατος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισµού (Κατεύθυνση Μέσα Επικοινωνίας) του Παντείου Πανεπιστηµίου, και κάτοχος του µεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Δηµιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστηµίου και του Πανεπιστηµίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει γεννηθεί στα Κρέστενα του Νοµού Ηλείας, όπου ζει και εργάζεται. Ασχολείται µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει ενεργό ρόλο στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώµενα της περιοχής. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει και γράφει ποιήµατα και διηγήµατα.

Το ποίηµά της «Το πνεύµα το Ελληνικό» έχει δηµοσιευθεί από την Αµφικτυονία Ελληνισµού στην Ανθολογία Z’ Παγκόσµιου Ποιητικού Διαγωνισµού – 2018, µε θέµα «Ο απανταχού Ελληνισµός και οι διαχρονικές του αξίες». Το κείµενό της «Πάντειο Πανεπιστήµιο, Λεωφόρος Συγγρού 136» συγκαταλέγεται στα 256 κείµενα των µεταπτυχιακών φοιτητών της Δηµιουργικής Γραφής του ΕΑΠ, στη συλλογή «Κι αν τα κτίρια µιλούσαν…» από τις εκδόσεις Κέδρος. Τέλος, το άρθρο της «Γιορτή Σταφίδας Κρεστένων: Παιδικές Αναµνήσεις» έχει δηµοσιευθεί στην Ιστορική-Λαογραφική-Λογοτεχνική Έκδοση «Ηλειακή Πρωτοχρονιά – Ηλειακό Πανόραµα 8», από τις εκδόσεις ΒιβλιοΠΑΝΟΡΑΜΑ.

Η συνάντηση των δυο δημιουργικών κυριών στάθηκε η αφορμή ώστε να γεννηθεί μια πολύ όμορφη καλλιτεχνική συνεργασία μεταξύ τους.

Η 1η Μουσική Βιβλιοπαρουσίαση στο χώρο του Μουσικού Εργαστηρίου και της Δανειστικής Βιβλιοθήκης στα Κρέστενα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και σας περιμένουμε να παραβρεθείτε στις 27 Μαΐου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

  • Μια κατσαριδούλα, η μικρή Τερέζα…
  • Δυνατός και γερός για να γίνεις…
  • Κουτί κουτί κουτί…

Αν γνωρίζεις τη συνέχεια των στίχων, τότε κρατάς στα χέρια σου το ιδανικό βιβλίο! Έζησες σίγουρα τη δεκαετία του 1980 και έχεις ακόµη ζωντανή την ανάµνηση των διαφηµιστικών spots που άφησαν εποχή!

Το βιβλίο επιχειρεί να αναδείξει τον τρόπο µε τον οποίο αποτυπώνονται οι κοινωνικές και οικονοµικές αλλαγές στην ταυτότητα του Έλληνα, µέσα από χαρακτηριστικές τηλεοπτικές διαφηµίσεις της δεκαετίας του 1980. Είναι η διαφήµιση ο καθρέφτης της κοινωνίας ή η κοινωνία καθορίζει το ύφος της διαφήµισης;

Από το πρώτο χτύπηµα του ξυπνητηριού έως το τέλος της ηµέρας, κατακλυζόµαστε από αµέτρητα διαφηµιστικά µηνύµατα. Οι µεγάλοι αναφερόµαστε στα αγαπηµένα µας spots, ενώ τα παιδιά τραγουδούν τα jingles που εντυπώνονται στο µυαλό τους.

Στο βιβλίο που κρατάς µελετώνται σαράντα εµβληµατικές τηλεοπτικές διαφηµίσεις της δεκαετίας του ’80 και αναλύεται ο τρόπος, µε τον οποίο αυτές αφενός συµβολοποίησαν τις µεταβολές των κοινωνικών και οικονοµικών ταυτοτήτων της εποχής και αφετέρου επηρέασαν τους καταναλωτές όλων των ηλικιών, διαµορφώνοντας τις αγοραστικές τους προτιµήσεις και δηµιουργώντας συγκεκριµένα πρότυπα «χαρακτήρα». Μια σπουδή στην pop κουλτούρα της δεκαετίας του 80, τότε που το ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε, που αναδεικνύει τις τάσεις του marketing της εποχής μέσα από τις διαφημίσεις και μας προσφέρει μια ακαταμάχητη δόση νοσταλγίας! Η δεκαετία µιας γενιάς που µεγάλωσε παίζοντας στον δρόµο και έγινε µάρτυρας της εντυπωσιακής µετάβασης από τον αναλογικό κόσµο, στον ψηφιακό.

Cult Battles Crew

Ένα νοσταλγικό ταξίδι εικόνων, ήχων και διαφηµιστικών σλόγκαν που µεσουράνησαν στα χρόνια κυριαρχίας του Πράσινου Ήλιου. (ΕΠΑΝ)ΕΡΧΟΜΑCTE! Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial