fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εφαρμόζοντας τον ενναλακτικό τουρισμό μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Αποτελούμε μέρος μίας προσπάθειας η οποία στοχεύει στη διατήρηση μιας Τέχνης η οποία τελεί υπό εξαφάνιση. Μία δεξιοτεχνία η οποία συντηρούσε οικογένειες τις ένδοξες μέρες του Κατασκευαστικού κλάδου.

Διεύρυνση συνεργασιών συμμετέχοντας στο ψηφιακό οικοσύστημα της Museotek ως συνεργαζόμενος Πολιτιστικός Φορέας.

Ταξιάρχης – Ιωάννης Σαραντόπουλος

Γ.Γ. της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστενων
CEO at Culture and Prosperity sce
Mentor of Young Entrepreneurs
🟠   Η πολυετή εμπειρία μας στο πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας καθώς και η ενεργή συμμετοχή μας σε Κόμβους Διαβουλεύσεων και Ανταλλαγής πληροφορίων (Δίκτυα, Συμπράξεις κλπ) μας έδωσε την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την Διεθνή εμπειρία και βιβλιογραφία, να εφαρμόσουμε σε μια νέα δραστηριότητα της Culture and Prosperity s.c.e. τις έννοιες της Κοινωνικής Καινοτομίας, της Δημιουργικής Βιομηχανίας και της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας καθώς και να υιοθετήσουμε τις έννοιες του Εναλλακτικού Τουρισμού.
 
  Αποτελούμε μέρος μίας προσπάθειας η οποία στοχεύει στη διατήρηση μιας Τέχνης η οποία τελεί υπό εξαφάνιση. Μία δεξιοτεχνία η οποία συντηρούσε οικογένειες τις ένδοξες μέρες του Κατασκευαστικού κλάδου.
 
🟣  Με έντονη ευαισθησία αναβιώνουμε μία βιοτεχνία υπό την σκέπη της Κοινωνικής Καινοτομίας, της Δημιουργικής Βιομηχανίας και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
🟠 Για την Culture and Prosperity sce ο κεντρικός στόχος από την δραστηριότητα του Plaster Casting Workshop, ως υποκατάστημα, είναι να παραχθούν, να αξιολογηθούν και να μελετηθούν ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα προκειμένου να απαντηθούν βασικά ερωτήματα που αφορούν την Βιωσιμότητα, την Περιβαντολλογική Συνείδηση, την Διαχείριση Κρίσεων κ.α.
 
💠 35 χρόνια ιστορίας και εμπειρίας στην επεξεργασία και κατασκευή αντικειμένων από γύψο ζωντανεύουν μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα (training course) στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης και ετοιμαζόμαστε να σας ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο του γύψου.
 
🔰 Το Εργαστήρι Γυψοτεχνίας ( Plaster Casting Workshop ) είναι μια βιωματική εμπειρία για όποιον επισκέπτη ενδιαφέρεται να γνωρίσει με απλό και ευχάριστο τρόπο, τη χρήση της γύψου στην Ελληνική αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση των κτιρίων. Βασίζεται στην επαφή με το υλικό και στη δημιουργικότητα που θα βιώσουν οι συμμετέχοντες. Επίσης, η ιστορική αναφορά για την εφαρμογή της γύψου στα αρχοντικά και νεοκλασικά κτίρια της Σάμου, μέσα από οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και οι γνώσεις για τα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής του υλικού, αποτελούν μια συναρπαστική εμπειρία!
 
⚜️ Ακολουθώντας εκπαιδευτικά πρότυπα για την απόκτηση γνώσεων μέσα από τη βιωματική εμπειρία και την εναλλακτική προσέγγιση στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιάζεται και μέσω της Ψηφιακής πλατφόρμας Museotek σε εκπαιδευτικές δομές σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο.
 
 
🟣 Με αφοσίωση στο έργο μας κατορθώσαμε να λειτουργήσουμε το υποκατάστημα της Culture and Prosperity sce στο Μεσαίο Καρλόβασι του Δήμου Δυτικής Σάμου με τίτλο « Plaster Casting Workshop» στο οποίο μεταξύ άλλων υλοποιούμε ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τόσο η δομή όσο και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμβάλουν στα παρακάτω:
 
✔️ Αναδεικνύουν βασικά στοιχεία του επαγγέλματος του Εμπειροτέχνη Γυψοτεχνίτη το οποίο απειλείται υπό εξαφάνιση.
 
✔️ Προάγουν την εναλλακτική επιχειρηματικότητα εφαρμόζοντας πρακτικές της Δημιουργικής Βιομηχανίας σε συνδυασμό με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.
 
✔️ Αξιοποιούν την έννοια της Κοινωνικής Καινοτομίας στα σημεία που αφορούν την απόδοση, την μεθοδολογία διαχείρισης, στην παραγωγή προϊόντος κ.α.
 
✔️ Συμβάλουν στην διάδοση πληροφοριών σε θέματα που αφορούν την Κοινωνική Καινοτομία ως υποκατάστημα (δομή) της Culture and Prosperity sce η οποία είναι Συνεργαζόμενος Μέλος με το Ελληνικό Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας.
 
✔️ Συνδέουν την Ιστορία του Καρλοβάσου με το σήμερα αναδεικνύοντας έντονα χαρακτηριστικά της νεοκλασικής εποχής.
 
✔️ Συμβάλουν στην γνωριμία των επισκεπτών με το φυσικό και ιστορικό πλούτο του Δήμου Δυτικής Σάμου.
 
✔️ Εισάγουν τους εκπαιδευόμενους στην επεξεργασία της γύψου μέσα από παραδείγματα και δύναται να χρησιμοποιηθεί ως Κόμβος πρακτικής άσκησης σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Επαγγελματικές Σχολές.
 
✔️ Συμβάλουν στην απόκτηση βιωματικής εμπειρίας του επισκέπτη με την δημιουργία αντικείμενου από γύψο διαθέτοντας έναν εξελικτικό βηματισμό ο οποίος συμπεριλαμβάνει επίπεδα δυσκολίας.
 
✔️ Εναρμονίζονται με τις προτεραιότητες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus Plus για τις κατηγορίες ΚΑ1 που αφορά την Κινητικότητα Νεολαίας, Συμπράξεις Μικρής και Μεγάλης Κλίμακας, Κινητικότητα Εκπαιδευτών Ενήλικων, Εθελοντισμού κ.α. και στην ΚΑ2 για τη συμμετοχής σε Σύμπραξης Γνώσεων σε συνεργασίας με Δήμους και Πανεπιστήμια.
 
✔️ Αξιοποιούν τα οφέλη της Ψηφιακής Τεχνολογίας μεταφέροντας την γνώση σε Σχολεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας της Museotek. (Προσεχώς)

Συνεργασίες στον χώρο της τεχνολογίας

Παρέα με ισχυρούς συνεργάτες στον χώρο της τεχνολογίας προχωράμε στην νέα εποχή Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με ομάδα στόχου τα Σχολεία

Παρέα με ισχυρούς συνεργάτες στον χώρο της τεχνολογίας προχωράμε στην νέα εποχή Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με ομάδα στόχου τα Σχολεία ενώ παράλληλα δημιουργούμε προοπτικές νέων θέσεων εργασίας κυρίως Εκπαιδευτικών για τον Σχεδιασμό και παρουσίαση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
 
⚜ Η Culture and Prosperity sce ακολουθώντας τον αρχικό Στρατηγικό Σχεδιασμό που έχει χαράξει από το 2013 έως σήμερα επεκτείνει τον κύκλο συνεργασιών συμμετέχοντας στο ψηφιακό οικοσύστημα της Museotek ως συνεργαζόμενος Πολιτιστικός Φορέας, πραγματοποιεί αλλαγές στις υπηρεσίες που παρέχει στον κλάδο της εκπαίδευσης και εναρμονίζεται στις ανάγκες του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (digital transformation).
 
⭕ Παράλληλα, υιοθετεί μια νέα επιχειρησιακή κουλτούρα και διαμορφώνει μια νέα αναπτυξιακή πολιτική η οποία εστιάζει στην αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, τα οποία είναι σε θέση να αναβαθμίσουν, στο σύνολό τους, τις ενέργειες που απαιτούνται για τον σχεδιασμό, την διαμόρφωση, την διαθεσιμότητα και την παροχή Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
 
🔴 Φορέας υλοποίησης Culture and Prosperity sce
 
🔸️ Συντονιστής Εταίρος της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών.
 
🔸️ Συνεργαζόμενο Μέλος του Ελληνικού Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας στην Ελλάδα.
 
🔸️ Συνεργαζόμενος Πολιτιστικός Φορέας με την Museotek Α.Ε.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial