fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
«Άκουγε γέρου συμβουλή και παιδεμένου γνώση»
 
    Με αυτή την παραδοσιακή Ελληνική παροιμία θα καλός ορίσουμε μια νέα πραγματικότητα. Η ανατολή του ηλίου μας φέρνει μια αλλαγή και μια γνώση η οποία μεταλαμπαδεύεται σταδιακά και με εξελικτικό τρόπο προς την νέα γενιά.
    Η κινηματογράφηση από τον κο Georges Salameh, συνεργάτη του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, για την συμμετοχή του Plaster Casting Workshop στο Art Space Pythagorion, που διοργανώνει το Ίδρυμα Schwarz, με στόχο να αναδείξει μέσα από εικόνες την διαδικασία μεταφοράς γνώσεων, εμπειριών, διάδοση παραδοσιακών στοιχείων και οικογενειακών παραδόσεων από τους παλιούς προς τη νέα γενιά, έρχεται να προστεθεί στον Canva ενός νέου πορτρέτου το οποίο ξανασχεδιάζεται από εκεί που σταμάτησε ο χρόνος για τον Μάστορα.
 
Ταξιάρχης – Ιωάννης Σαραντόπουλος
 

Γ.Γ. του Διοικητικού Συμβουλίου της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών.

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

CEO at Culture and Prosperity sce

Mentor of Young Entrepreneur

Η αλλαγή βρίσκεται στην παράδοση προς διαχείριση μιας επιχείρησης που βρίσκεται στο Μεσαίο Καρλόβασι του Δήμου Δυτικής Σάμου λόγο συνταξιοδότησης του προκατόχου, η οποία μετράει πάνω από 35 χρόνια λειτουργίας στον κατασκευαστικό κλάδο που χρησιμοποιούσε ως βασικό υλικό για την παραγωγική και επιχειρηματική δραστηριότητα τον Γύψο και, προς την νέα γενιά έτσι ώστε να συνεχίσουν μια αξιοζήλευτη και θαυμαστή πορεία, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας αναπτυξιακές στρατηγικές οι οποίες εναρμονίζονται στις έννοιες της Κοινωνικής Καινοτομίας, Δημιουργικής Βιομηχανίας και Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
    Η γνώση βρίσκεται στα αδέλφια Χαριλάου (Σταμάτιος και Κωνσταντής) οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους το «μπαούλο της γνώσης και της εμπειρίας» που μετρούν άνω των 35 ετών και ξεδιπλώνονται σταδιακά προς τη νέα γενιά. Παράλληλα συμβάλλουν παράλληλα συνεπικουρία στην χάραξη μιας νέας προοπτικής και μιας εναλλακτικής προσέγγισης της επεξεργασίας και της χρησιμότητας της γύψου.

   Ο νέος Διαχειριστής είναι ο Φορέας Κ.ΑΛ.Ο. Culture and Prosperity sce όπου από το καλοκαίρι του 2022 χρησιμοποιεί ως υποκατάστημα τον χώρο για την λειτουργία του Plaster Casting Workshop.
   Το Εργαστήρι Γυψοτεχνίας ( Plaster Casting Workshop ) είναι μια βιωματική εμπειρία για όποιον επισκέπτη ενδιαφέρεται να γνωρίσει με απλό και ευχάριστο τρόπο, τη χρήση της γύψου στην Ελληνική αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση των κτιρίων. Βασίζεται στην επαφή με το υλικό και στη δημιουργικότητα που θα βιώσουν οι συμμετέχοντες. Επίσης, η ιστορική αναφορά για την εφαρμογή της γύψου στα αρχοντικά και νεοκλασικά κτίρια της Σάμου, μέσα από οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και οι γνώσεις για τα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής του υλικού, αποτελούν μια συναρπαστική εμπειρία! Παράλληλα λειτουργεί ως Κόμβος ο οποίος συνδυάζει την αισθητική, την εμπειρία, την γνώση, την κατασκευή και την δημιουργία αντικειμένων από γύψο . Επίσης δίνατε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο πρακτικής άσκησης ενώ θα διατεθεί για:
 
💠 Την μεταφορά γνώσεων και υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών δίνοντας έμφαση στην γυναικεία επιχειρηματικότητα και την Νεολαία της Υπαίθρου.
 
💠 Τον σχεδιασμό και εφαρμογή δράσεων στα πλαίσια ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων.
 
💠 Την δημιουργία ψηφιακής μετάδοσης εκπαιδευτικού προγράμματος σε εκπαιδευτικούς φορείς και ιδρύματα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
 
💠 Την υποστήριξη και υλοποίηση Στρατηγικών Σχέδιων Κινητικότητας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus Plus στις κατηγορίες ΚΑ 1 που αφορά την Νεολαία και ΚΑ 2 που αφορά τις Συμπράξεις Γνώσεων.
 
Αγκαλιάζουμε και παράλληλα εγκαινιάζουμε μια νέα δραστηριότητα που υλοποιείται από το καλοκαίρι του 2022 στην οποία εναποθέτουμε την 10 έτη εμπειρία που διαθέτουμε στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα προκειμένου να εφαρμόσουμε τη διεθνή εμπειρία και βιβλιογραφία που περιστρέφετε γύρο από την Κοινωνική Βιωσιμότητα. Ερχόμαστε από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών εργαλείων, ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες, Διαχείριση Κρίσεων κ.α. για την επαναλειτουργία επαγγελμάτων που τελούν υποεξαφάνηση και να αποτελέσουμε σημείο παραδειγματισμού και καλής πρακτικής για το πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial