fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Δήμος Ζαχάρως δεδομένης της ανάγκης που προκύπτει για την έναρξη και προσθήκη νέων υπηρεσιών στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων προς τους Πολίτες – Ωφελούμενους του Δήμου Ζαχάρως, συνεργάστηκε για αρκετό διάστημα με τα στελέχη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Πολιτισμός και Ευημερία» εταίρου της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Ηλείας, έτσι ώστε να σχεδιαστεί μια μεθοδολογία υλοποίησης η οποία θα ανταποκρίνεται και θα εναρμονίζεται πλήρως στις ανάγκες υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων καθώς και στη δημιουργία ενός βηματισμού, ο οποίος θα δίνει την δυνατότητα στους ωφελούμενους να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ωφέλη στην καθημερινότητα τους, μέσω των ομαδικών συναντήσεων στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης. Επίσης, στον σχεδιασμό της δράσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα των εφήβων με στόχο την επίλυση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, για την ταχύτερη  ανακούφιση και ένταξη τους στην καθημερινότητα.

Η Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. συμμετέχει από το 2014 ως εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ηλείας με σκοπό την ανάληψη και υλοποίηση δράσεων που αφορά τα Συνοδευτικά Μέτρα προς τους ωφελούμενους της Π.Ε. Ηλείας. Τον Νοέμβριο του 2018 συνυπογράφει μαζί με τους υπολοίπους φορείς – εταίρους που μετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη προγραμματική σύμβαση όπου την υποχρεώνει να υλοποιήσει τις δράσεις:  «Πολιτιστικές και Δημιουργικές Δραστηριότητες απασχόλησης για παιδιά» και «Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού: Ομαδική Νομική Συμβουλευτική (Νομική Συνδρομή) σε τέσσερεις Δήμους όπως: Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ειδικότερα η δεύτερη δράση παρέχετε εθελοντικά.

Οι δυο φορείς (εταίροι) επικεντρώθηκαν στην οργάνωση και δημιουργία ομαδικών εργαστήριων για: εφήβους, οικογένειες καθώς και ηλικιωμένους. Αναλυτικότερα:

Έφηβοι

Δημιουργία και οργάνωση ομαδικών βιωματικών και διαδικτυακών εργαστήριων πάνω στο θέμα:

 • Εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές στην εφηβεία.
 • Ασθένεια & υγεία: η αρρώστια ως καταφύγιο του ανθρώπου.
 • Ψυχοσωματικά συμπτώματα: όταν το σώμα παίρνει το λόγο.
 • Εικόνα του σώματος στην εφηβεία.
 • Φοβίες – Αγοραφοβία – Κρίση πανικού.
 • Διαχείριση άγχους.

Οικογένειες

Δημιουργία και οργάνωση ομαδικών βιωματικών και διαδικτυακών εργαστήριων που αφορούν την  ψυχοσωματική υγεία όπως:

 • Ο ενήλικας & το παιδί απέναντι στο διαζύγιο στην εποχή.
 • Παιδικές φοβίες.
 • Επικοινωνία στην οικογένεια.
 • Κακοποίηση του παιδιού. (ενημερωτικού χαρακτήρα).
 • Συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού.
 • Κοινωνική & συναισθηματική αγωγή του παιδιού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται για μια (1) ώρα δυο φορές την εβδομάδα-εκτός εορταστικών περιόδων και αργιών- με συνολικά οχτώ (8) συναντήσεις το μήνα. Κάθε μήνα θα αναρτάται μηναίο πρόγραμμα συναντήσεων.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η χρονική διάρκεια του έργου είναι Έξι (6) μήνες. Έναρξη: Τρίτη 15  Δεκέμβριου 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021.

ΣΗΜΕΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το σημείο υλοποίησης των δια ζώσης Συνοδευτικών Μέτρων έχει ορισθεί το Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως, το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο του Δήμου δεδομένου ότι αφενός έχει δοκιμαστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν για την υλοποίηση Συνοδευτικών Μέτρων που αναλογούσαν στην Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ. ως εταίρου της Κοινωνικής Σύμπραξης και αφετέρου διότι διαθέτει ολοκληρωμένο εξοπλισμό και οργανωμένη εσωτερική κατανομή. (Projector, ήχο, Μικρόφωνα, Internet, καρέκλες, γραφεία κλπ.)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

Έχοντας ως δεδομένο τις ανάγκες ενημέρωσης των ωφελουμένων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος TEBA/FEAD έχουμε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πολιτισμός και Ευημερία έχει πραγματοποιήσει Συνεργασία – Δικτύωση με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως με αντικείμενο την Εθελοντική Δικτύωση και  Μεταφορά Τεχνογνωσίας.

Ενδεικτικά, η δικτύωση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Συνεργασία σε θέματα που αφορούν προγράμματα κοινωνικής και συμβουλευτικής στήριξης και συναφών υπηρεσιών για την προώθηση ίσων ευκαιριών στην Επαγγελματική Κατάρτιση Ανέργων, στην Εκπαίδευση και Απασχόληση μελών Ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κ.λπ.
 • Ενημέρωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.
 • Ενεργοποίηση και Ευαισθητοποίηση Επιχειρήσεων, Τοπικών Φορέων και Κοινωνικών Εταίρων σε ζητήματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες των ευπαθών κοινωνικά ομάδων καθώς και τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες.
 • Εφαρμογή των αρχών της ισότητας και καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης, με σκοπό την προώθηση ίσων ευκαιριών στην υποστήριξη, εκπαίδευση και απασχόληση μελών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 • Ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού.
 • Ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα που αφορούν το έργο των Κέντρων Κοινότητας.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ COVID – 19.

Ο Δήμος Ζαχάρως και τα στελέχη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Πολιτισμός και Ευημερία» κατά την χρονική περίοδο του σχεδιασμού των δράσεων στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων, έλαβαν σοβαρά υπόψιν τις ανάγκες που προκύπτουν λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων των πολιτών απομακρυσμένων περιοχών από το σημείο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων, έχουν προβλέψει για την απόκτηση και χρήση ειδικής Πλατφόρμας e – Learning μέσω της τεχνολογίας Webinar Room καθώς και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας COVID 19. Επίσης ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ωφελουμένων καθ’ όλη την διάρκεια των Συνοδευτικών Μέτρων οι δυο Εταίροι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο διατήρησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μετά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

Δικαιολογητικά 

Απαραίτητα δικαιολογητικά: Κατά την παρουσία τους οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν:

 • Την αίτηση συμμετοχής στα συνοδευτικά μέτρα που επιθυμούν να συμμετάσχουν, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου Ζαχάρως (https://www.zacharo.gr/aitisi-symmetochis-ofeloymenon-teva/ ) και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Πολιτισμός και Ευημερία»
 • Αίτηση εγγραφής στο Κ.Ε.Α.
 • Αστυνομική Ταυτότητα.
 • Α.Μ.Κ.Α.
 • Α.Φ.Μ.

 

Ειδικότερα κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγο πανδημίας COVID -19 οι αιτήσεις θα στέλνονται υπογεγραμμένες από τον ωφελούμενο στο e – mail του Φορέα Υλοποίησης Συνοδευτικών Μέτρων. Οι ωφελούμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά τις μέρες και ώρες με τον Υπεύθυνο Παρακολούθησης των Συνοδευτικών Μέτρων ή μέσω e – mail και Facebook οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας Φορέα Υλοποίησης Συνοδευτικών Μέτρων

Εταίρος: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πολιτισμός και Ευημερία» (Culture and Prosperity s.c.e.)

Διεύθυνση: Τέρμα Ξενοφώντος Κρέστενα Ν. Ηλείας.

Υπεύθυνος Παρακολούθησης: Ταξιάρχης Ιωάννης Σαραντόπουλος

Ημέρες Επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες Επικοινωνίας: 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00

Τηλ.: 2625400247 / 6939789142

Ε-mail: koinseppe@gmail.com

Site: www.cultureprosperity.eu

Στοιχεία Επικοινωνίας Δήμου Ζαχάρως

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως

Σταθερό Τηλέφωνο: 2625360512

Σταθερό Τηλέφωνο: 2625360513

Ιστοσελίδα Δήμου / Κέντρο Κοινότητας  : https://www.zacharo.gr/business/kentro-koinotitas/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial