fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Το καλοκαίρι του 2022 άνοιξαν οι πόρτες του Plaster Casting Workshop και μαζί τους ζωντανεύουν 35 χρόνια εμπειρίας στην επεξεργασία της Γύψου.  Εστιάσαμε στην Δημιουργική Βιομηχανία και Κοινωνική Καινοτομίας επενδύοντας με ιδίους πόρους για την αναβίωση επαγγελμάτων που τελούν υπό εξαφάνιση (εμπειροτέχνες) και να δώσουμε τη δυνατότητα στην κοινωνία να αποκτήσει μία βιωματική εμπειρία μέσα από εκπαιδευτικά εργαστήρια.
   Ακολουθώντας τις επιταγές της Ε.Ε. για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και της Διεθνούς Εμπειρίας δημιουργούμε της βάσεις όπου στο εγγύς μέλλον ευελπιστούμε να αποτελέσουμε σημείο μαζικού ενδιαφέροντος αξιοποιώντας τους φυσικούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς πόρους της Σάμου και να συμβάλουμε στην επισκεψιμότητα από διάφορα γεωγραφικά σημεία.
   Ενθαρρύνουμε τον δημοκρατικό διάλογο και συμβάλουμε στην θεμελίωση της πολυπολιτισμικότητας συμμετέχοντας σε Συντονιστικά Όργανα και Ομάδες Έργου οι οποίες δημιουργούν τις βάσεις για την διάχυση των πολιτιστικών ταυτοτήτων, ηθών και εθίμων. Οι ενέργειές μας δεν περιορίζονται. Η σύνδεση με γνωστά Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα όπως το Erasmus Plus, το LEADER, ΠΑΑ, Πράσινο Ταμείο, Τριπτολεμος κα, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικές Δομές που παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση εναρμονίζονται στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των φοιτητών που ασχολούνται με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.
   Η ψηφιοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την αξιοποίηση της Καινοτόμου Πλατφόρμας της Museotek ενισχύει τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και συμβάλει στην μεταφορά γνώσεων σε Εκπαιδευτικές Δομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
   Είμαστε μία ομάδα ενεργών πολιτών που κινείται σε αντίθετη τροχιά και κουλτούρα από τις συμβατικές επιχειρήσεις κατορθώνοντας με πολύ διάθεση και διορατικότητα να αξιοποιεί στο μέγιστο κάθε επιχειρηματική πρόκληση που παρουσιάζεται στον δρόμο της.
 
🏷 Σημείωση: Το Βιωματικό Εργαστήριο Γυψοτεχνίας λειτουργεί για δια ζώσης συναντήσεις καλοκαιρινούς μήνες και από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα παρουσιάζεται ψηφιακά όλο το χρόνο

Περιγραφή

Το εργαστήρι Γυψοτεχνίας είναι μια βιωματική εμπειρία για όποιον επισκέπτη ενδιαφέρεται να γνωρίσει με απλό και ευχάριστο τρόπο, τη χρήση της γύψου στην Ελληνική αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση των κτιρίων. Βασίζεται στην επαφή με το υλικό και στη δημιουργικότητα που θα βιώσουν οι συμμετέχοντες. Επίσης, η ιστορική αναφορά για την εφαρμογή της γύψου στα αρχοντικά και νεοκλασικά κτίρια της Σάμου, μέσα από οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και οι γνώσεις για τα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής του υλικού, αποτελούν μια συναρπαστική εμπειρία!

Τοποθεσία

Ο χώρος του εργαστηρίου βρίσκεται στο Μεσαίο Καρλόβασι της Σάμου επί της οδού Εισόδια της Θεοτόκου, ακριβώς πίσω από την εκκλησία. Αποτελεί συνέχεια της οικίας Σταμάτη Χαριλάου, ο οποίος ήταν και ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου με πολυετή πήρα στο επάγγελμα της γυψοτεχνίας.

Διαχείριση

Ο χώρος ο οποίος πραγματοποιούνται οι συναντήσεις του Βιωματικού Εργαστηρίου Γυψοτεχνίας, τελεί υπό τη διαχείριση της Culture and Prosperity S.C.E.

Πληροφορίες 

  • Για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο εργαστήριο, χρειάζεται η άμεση κράτηση τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα, στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942831207.
  • Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 90 λεπτά. Είναι προτιμότερο οι συμμετέχοντες να παραβρίσκονται στο χώρο 5’ νωρίτερα ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην ώρα έναρξης, αλλά και για τυχόν δυσκολία στην εύρεση στάθμευσης.
  • Υπάρχει δημόσιο πάρκιν επί της οδού 8ης Μαΐου, το οποίο βρίσκεται στη μπροστινή πλευρά της εκκλησίας, σε απόσταση των 150 μέτρων από το χώρο του εργαστηρίου.
  • Η τιμή του εργαστηρίου ανέρχεται στα 15,00€ το άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
  • Το εργαστήρι μπορούν να το παρακολουθήσουν άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial