fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Που εστιάσαμε και γιατί ;

Οι περιοχές της Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δέχονται μια έντονη κινητικότητα επισκεπτών και αυτό οφείλεται κυρίως στη διάδοση του φυσικού πλούτου των εκάστοτε τοποθεσιών με την χρήση των social media και τις δυνατότητες που παρέχονται από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες Οικονομικού Διαμοιρασμού καθώς και με κάθε άλλο διαδικτυακό εργαλείο.

Το φαινόμενο της οικονομίας διαμοιρασμού μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες (Airbnb, Booking κα), σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλει στην δημιουργία μιας βάσης δεδομένων όπου οι χρήστες (δυνητικοί επισκέπτες) έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τον τόπο και τον χώρο που θα επισκεφθούν για τις διακοπές τους. Έτσι παρατηρούμε ότι δημιουργείται ένα μεγάλο εύρος νέων ευκαιριών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν και να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες τουριστικής διαμονής υψηλής ποιότητας.

Ποιο μοντέλο ηγεσίας εφαρμόζουμε;

Το μοντέλο που επιλέγουμε για την παροχή υπηρεσιών στα πλαίσια της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων εφαρμόζεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα  και είναι το περιστασιακό. Η βασική αρχή αυτού του μοντέλου εκφράζει ότι, ανάλογα με την περίπτωση που προκύπτει, είτε σε επίπεδο συνεργασιών είτε σε ατομικό επίπεδο, δίνατε η δυνατότητα εκχώρησης εμπειριών – γνώσεων ανάλογα με την επαγγελματική ωριμότητα.

Στο περιστασιακό μοντέλο διακρίνονται τέσσερεις τύποι συμπεριφορών

Καθοδηγητικό

(μικρή υποστήριξη και μικρή εκχώρηση)

Χρησιμοποιείτε σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία διαθέτουν χαμηλή εργασιακή και επιχειρηματική ωριμότητα ακολουθούμε το καθοδηγητικό στυλ.

Υποστηρικτικό

(μεγάλη υποστήριξη και μικρή εκχώρηση)

Χρησιμοποιείτε σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία διαθέτουν μεσαία εργασιακή και επιχειρηματική ωριμότητα ακολουθούμε το καθοδηγητικό στυλ.

Συμμετοχικό

( μεγάλη υποστήριξη και μεγάλη εκχώρηση)

Χρησιμοποιείτε σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία διαθέτουν μεσαία εργασιακή και επιχειρηματική ωριμότητα ακολουθούμε το συμμετοχικό στυλ.

Εκχωρητικό

(μικρή υποστήριξη και μεγάλη εκχώρηση)

Χρησιμοποιείτε σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία διαθέτουν υψηλή εργασιακή και επιχειρηματική ωριμότητα ακολουθούμε το εκχωρητικό στυλ.

Δομή υποστήριξης

Τεχνική και Διοικητική υποστήριξη
0%
Βελτίωση της επιχειρηματικότητας
0%
Διαχείριση κρίσεων
0%
Αξιοποίηση γνώσεων
0%
Αναβάθμιση υπηρεσιών
0%
Δικτύωση
0%
Μεταφορά Γνώσεων
0%
Αξιοποίηση συνεργασιών
0%

Από τον Οκτώβριο του 2020  λειτουργεί στα Κρέστενα Νομού Ηλείας ο 1ος  Κόμβος (Central) με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, στα πλαίσια της Μεταφοράς και Ανταλλαγής Γνώσεων (Knowledge Transferer) με τίτλο «Central Knowledge Transferer HUB».

Πρόκειται ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη δομή, έρχεται να καλύψει ένα κενό στην εξυπηρέτηση, πληροφόρηση, αναζήτηση, σχεδιασμό, διαχείριση και υλοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Δημοσίων Συμβάσεων, έργων και άλλων αναγκών στα πλαίσια της επιχειρηματικότητας. Είναι οργανωτικά σχεδιασμένη με έναν εξειδικευμένο τρόπο, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ενός συνόλου διαδικασιών, (σύλληψη ιδεών, μεθοδολογία υλοποίησης, προγραμματισμός, αναλύσεις, διαχείριση κρίσεων κλπ) που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση δράσεων, υπηρεσιών, πράξεων και έργων.

Στοχεύουμε στην ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων, στην ενθάρρυνση του διαλόγου, την ενίσχυση και υποστήριξη της έννοιας της διαπολιτισμικότητας, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας παρεχόμενων υπηρεσιών, την υιοθέτηση εναλλακτικών μεθόδων σχεδιασμού, διαχείρισης και υλοποίησης έργων και δράσεων καθώς και την διεύρυνση και ενίσχυση γνώσεων σε ατομικό επίπεδο, να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και όχι μόνο, στην διαμόρφωση εναλλακτικής κουλτούρας για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την δημιουργικότητα.

Οι υπηρεσίες μας

Η Culture and Prosperity s.c.e. ακολουθεί τα πρότυπα διαμονής καταλυμάτων έτσι ώστε να εξασφαλίσει μια ασφαλή διαμονή και χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο οι επισκέπτες. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο κριτήριων έτσι ώστε να αξιολογούμε το κάθε ακίνητο ξεχωριστά. Τα κριτήρια εξυπηρετούν τις ανάγκες λήψης αποφάσεων για την συνεργασία με δυνητικούς ιδιοκτήτες ακινήτων. Ζητούμενο για την Culture and Prosperity s.c.e. είναι η ποιοτική παροχή υπηρεσιών και όχι οι ευκαιριακές λύσεις. Επομένως σε περίπτωση που το ακίνητό  πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει δύναται να παρέχουμε τις κάτωθι υπηρεσίες:

Mέλος της Culture and Prosperity s.c.e., επισκέπτεται τον χώρο σας για να τον φωτογραφίσει. Η σωστή φωτογράφιση του χώρου διαμονής επηρεάζει σημαντικά την προσέγγιση δυνητικών επισκεπτών. Επιπλέον συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες φωτογράφους έτσι ώστε εάν κριθεί ότι το ακίνητο δεν θα παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που παρέχουν οι απλές φωτογραφήσεις.(πχ μέσω κινητού, γωνίες λήψης. φωτισμός κα)

Δημιουργούμε το προφίλ της οικίας σας στο airbnb, Booking και σε άλλα κανάλια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση στην τουριστική αγορά καλύπτοντας μία τεράστια γκάμα υποψήφιων επισκεπτών.  Το προφίλ σας δημιουργείται κατόπιν συνεννόηση με εσάς και αφού πρώτα έχουμε συλλέξει όλες τις πληροφορίες για το σπίτι και την γύρω περιοχή.

Επικοινωνία και ανταλλαγή μηνυμάτων με τους ενδιαφερόμενους για το σπίτι σας σε όλα τα κανάλια και εξυπηρέτησή τους σε ό,τι απορία τυχόν έχουν. Η επικοινωνία είναι αναπόσπαστη διαδικασία και κατέχει σημαντικό ρολό για πετύχουμε ποιοτικές και περισσότερες κρατήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών – τουριστών αποτελείται από άτομα που σέβονται τον χώρο που επισκέπτονται. Πάραυτα, με διακριτικό τρόπο, ελέγχουμε την “ποιότητα” του επισκέπτη που ενδιαφέρεται να μείνει στο ακίνητό σας. Συμβουλευόμαστε τις κριτικές που έχει λάβει από προηγούμενους οικοδεσπότες και την συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής μηνυμάτων και μεταξύ μας συνεννόησης.

Ο ουσιαστικότερος κίνδυνος που ελλοχεύει και προκαλεί τεράστια προβλήματα είναι η έλλειψη εμπειρίας, εργαλείων και μεθόδων διαχείρισης κρατήσεων. Ειδικά στις περιπτώσεις που ένα ακίνητο βρίσκεται σε πολλά διαφορετικά κανάλια.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύωρη εργασία η οποία ενδεικτικά περιλαμβάνει τον έλεγχο κρατήσεων και του login/logout σε διαφορετικά site, την επικοινωνία με τους επισκέπτες, την καταγραφή των κρατήσεων και μετά η ενημέρωση των υπολοίπων ημερολογίων ένα προς ένα για την αποφυγή διπλοκρατήσεων. Η ομάδα μας έχει εκπαιδευτεί για την διαχείριση και επίλυση προβλημάτων τα οποία τείνουν να προκαλέσουν αρνητικά σχόλια και ακολουθούμε διαδικασίες οι οποίες είναι σε θέση να απορροφούν οποιαδήποτε σύγκρουση.

Απαντάμε άμεσα στα αιτήματα των επισκεπτών και αναζητούμε λύσεις σε κάθε αίτημά τους. Για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών προτείνουμε τον σχεδιασμό ενός χάρτη-οδηγού, σε συνεργασία με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη ο οποίος περιέχει τα κυριότερα σημεία της περιοχής, τα αξιοθέατα και τοποθεσίες, σημεία εστίασης, σημεία εύρεσης πρώτων υλών (supermarket) κα.

Μέλος της ομάδας μας παραλαμβάνει τους επισκέπτες κατά την άφιξή τους (check-in) και τους ξεναγήσει στον χώρο διαμονής. Κατά την αποχώρηση (check out), παραλαμβάνουμε τα κλειδιά και βεβαιωνόμαστε ότι καμία ζημιά δεν έχει προκληθεί στον χώρο.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται με συγκεκριμένους όρους και γεωγραφικές τοποθεσίες.

Ο επισκέπτης σας μπορεί να χρειαστεί οτιδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Είμαστε διαρκώς διαθέσιμοι για οτιδήποτε προκύψει. Μέσω portal messaging, email, viber/whatsapp, skype ή κινητό τηλέφωνο ώστε να του λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να έχει ο ίδιος ή με το σπίτι. 

Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχετε κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες για τον καθαρισμό της οικίας σας. Ομάδα καθαρισμού επισκέπτεται το σπίτι σας για λογαριασμό σας και με δικό μας συντονισμό ώστε πάντα μετά από κάθε καταχώριση αυτό να βρίσκεται σε άψογη κατάσταση.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να σας προτείνουμε ομάδα καθαρισμού μπορείτε να αποφασίσετε εσείς για την καθαριότητα του ακινήτου.

Διαμόρφωση Στρατηγικού Σχεδιασμού

Η Culture and Prosperity s.c.e. έχει διαμορφώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα πλαίσια της βραχυχρόνιας μίσθωσης υιοθετώντας  ένα πλαίσιο αυστηρών κανόνων και κριτηρίων με σκοπό την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών  και των συνεργατών της. Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των δυνητικών πελατών μας στην τοπική ανάπτυξη  έχουμε διαμορφώσει βασικούς άξονες ενός στρατηγικού σχεδιασμού οι οποίοι επικεντρώνονται:

Στην άριστη διαχείριση των Ακινήτων με σεβασμό προς τον ιδιόκτητη και τον επισκέπτη.

Στην συνεχόμενη ροή αναζήτησης και ζήτησης του καταλύματος με εξειδικευμένες πολιτικές προβολής καταλυμάτων ξενοδοχειακού επιπέδου.

Στην αύξηση της επισκεψημότητας.

Στην τοπική ανάπτυξη.

Στην ανάδειξη του τουριστικού, πολιτιστικού και περιβαντολλογικού προϊόντος των περιέχων δραστηριότητας.

Στην δημιουργία δικτύου συνεργασιών

Στην ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνεργασίας

Στην διάδοση των ηθών και εθίμων της εκάστοτε περιοχής.

Ολοκληρωμένος Στρατηγικός Σχεδιασμός

Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού δράσεων τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για την κοινωνία δραστηριοποίησης σε βάθος χρόνου οι στόχοι μας είναι:

Αυξημένη ροή επισκεψημότητας του καταλύματος.

Αύξηση των εσοδών των ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αύξηση των τουριστών – Επισκεπτών γενικών κατηγοριών όπως: Θρησκευτικός Τουρισμός, Ιαματικός Τουρισμός κα.

Ενίσχυση της τοπικής Επιχειρηματικότητας.

Διάδοση του Τουριστικού – Πολιτιστικού – Αγροτικού προϊόντος και του Περιβαντολλογικού Κάλους.

Δυνατότητα προβολής Τοπικών Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων προς τους επισκέπτες.

Δυνατότητα επίσκεψης των επισκεπτών σε τοπικές μονάδες παραγωγής για την απόκτηση βιωματικής εμπειρίας στο πλαίσιο παραγωγής προϊόντων.

Δυνατότητα γνωριμίας του Επισκέπτη με τα ήθη και έθιμα της κοινωνίας.

Σχεδιασμός, υλοποίηση και προώθηση καινοτόμων προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας, νέων τεχνολογιών, δικτύωσης και ηλεκτρονικού επιχειρείν, διαχείρισης Τουριστικών Καταλυμάτων προς τους συμβεβλημένους  Ιδιοκτήτες Ακινήτων.

Προώθηση της πολιτιστικής, τουριστικής, αγροτικής, κτηνοτροφικής και γενικά της πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, σε συνεργασία με ΟΤΑ, και άλλους φορείς.

Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με φορείς του Δημοσίου Τομέα για την αξιοποίηση του περιβαλλοντολογικού κάλους της εκάστοτε περιοχής.

Δίκτυο Συνεργατών

◼ H Culture and Prosperity sce παρέχει διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες μέσα από την καινοτόμο δομή – δράση Central Knowledge Transferer HUB για την διαχείριση βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων κατοικιών (καταχώρηση ακινήτου, παρακολούθηση ροής κρατήσεων και επισκεψημότητας κα) σε πλατφόρμες της online tourist sharing economy όπως είναι το airbnb, flipkey, homeaway και άλλες.
 
◼ Αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών μας είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών και ενημερωτικών συναντήσεων (workshop) και η πληροφόρηση των ιδιοκτήτων έτσι ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν μελλοντικά τον χώρο τους, να επισκευάσουν βλάβες και άλλες ενέργειες οι οποίες θα μεγιστοποιήσουν την αξία της κατοικίας και την πληρέστερη παροχή υπηρεσιών στους δυνητικούς επισκέπτες μας έτσι ώστε να τους προσφέρουμε την εναλλακτική, πρωτότυπη και μοναδική του διαμονή στον τόπο επιλογής του.
 
◼ Αναζητούμε διαρκώς επαγγελματίες από τους χώρους της αρχιτεκτονικής, διακόσμησης, τεχνίτες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, εργολάβους, καθαρίστριες και εταιρίες πώλησης επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών και εξοπλισμού οικίας αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο της παροχής τουριστικών υπηρεσιών όπως διοργανωτές εκδρομών, ξεναγούς, μάγειρες, κ.ά.
 
🔴 Αν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών και επαγγελματιών και να εξασφαλίσετε μελλοντικά εργασίες με τους πελάτες μας, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Culture and Prosperity s.c.e.

Συνεργαστείτε μαζί μας

Η Culture and Prosperity s.c.e. διαρκώς αναζητεί στρατηγικές συνεργασίες για την σωστή και πλήρη παροχή υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα.
 
◼ Επιθυμούμε να προσφέρουμε λύσεις και ολοκληρωμένα πακέτα σε ιδιοκτήτες ακινήτων που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν ή να επιδιορθώσουν την οικία τους όπως: Τεχνίτες, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, καθαρίστριες, εταιρείες εξοπλισμού οικίας κτλ.
 
◼ Παράλληλα σχεδιάζουμε στρατηγικά βήματα για την εξυπηρέτηση των δυνητικών επισκεπτών που θέλουν να γευτούν την πραγματική ομορφιά του τόπου που εξερευνούν έτσι με γνώμονα τις υφιστάμενες συνεργασίες και την συνεχόμενη άντληση πληροφοριών, από τους πολίτες ή φορείς της εκάστοτε περιοχής που αναλαμβάνουμε, ενημερώνουμε – προτείνουμε στους επισκέπτες μας: για τα ήθη και έθιμα της εκάστοτε περιοχής, για τα σημεία αρχαιολογικού, ιστορικού και περιβαντολλογικού ενδιαφέροντος, για τα σημεία παραθερισμού, σημεια αθλητικού ενδιαφέροντος (water sport, αθλητικές δράσεις κα) κα.
 
🔷 Στα πλαίσια αναζήτησης συνεργασιών απευθυνόμαστε στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων που μπορούν να εφαρμοστούν κατά την επίσκεψη δυνητικών τουριστών. Παραδείγματα: δράσεις ή/και υπηρεσίες εστίασης, γευσιγνωσίας κα, υπηρεσίες ψυχαγωγίας, υπαίθριες εκδηλώσεις, υπηρεσίες περιποίησης, υπηρεσίες ή/και διοργάνωση εκδρομών και ξεναγήσεων καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κα
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial