Τμήμα Φωνητικής - Ορθοφωνίας

Δημιουργούμε μουσικά ερεθίσματα
01
Υπηρεσίες
Αναπνοή

Τι είναι η διαφραγματική αναπνοή και σε τι χρησιμεύει; Ο σωστός τρόπος εισπνοής, συγράτησης, χρησιμοποίησης και εκπνοής του αέρα κατά τη διάρκεια που ερμηνεύουμε ένα τραγούδι, μας εξασφαλίζει φωνητική υγεία, αντοχή, έλεγχο, στήριξη, αποβολή του στρες, καθαρή φωνή και σωστή τονικά απόδοση. Βοηθάει στο ζέσταμα των φωνητικών χορδών πριν τη χρήση τους.

Φωνητική τεχνική και τοποθέτηση

Στα μαθήματα φωνητικής μαθαίνουμε τον σωστό τρόπο χρησιμοποίησης και τοποθέτησης της φωνής μας, στις νότες ενός τραγουδιού, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού και κακώσεων του λάρυγγα και των φωνητικών χορδών. Οι ασκήσεις είναι πιανιστικές και ο μαθητής καλείται να επαναλάβει φωνητικά, τη μελωδία που παίζει ο δάσκαλος στο πιάνο. Με αυτόν τον τρόπο γυμνάζονται όλοι οι μύες του διαφράγματος, του στόματος και του λαιμού και γίνεται σωστή προθέρμανση. Εκμάθηση όλων των τεχνικών του μοντέρνου τραγουδιού (warm ups, cool downs, staccatos, vocalizes, arpeggios, vibrato, glissando, slides, falsetto, head voice, vocal fry, belting, προφορά-ορθοφωνία, δεύτερη φωνή, στήριξη, αναπνοή, στάση σώματος, voice control κ.α. ), με σκοπό την καλύτερη και πιο ποιοτική απόδοση του.

Ερμηνεία

Αναπόσπαστο κομμάτι στα μαθήματα φωνητικής είναι η απόδοση συναισθημάτων κατά την ερμηνεία ενός τραγουδιού, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά και φωνητικά. Σωστή στάση του σώματος, κίνηση, εξωτερίκευση συναισθημάτων.

Θεωρία της μουσικής

Διδάσκεται 1η και 2η θεωρία της μουσικής με σκοπό την εκμάθηση των νοτών, των μουσικών αξιών, του ρυθμού, την κατανόηση της μελωδικής γραμμής, των τονικοτήτων.

02
Ρυθμικό solfege

Ρυθμική μουσική ανάγνωση. Ο μαθητής αποδίδει φωνητικά τον ήχο της κάθε νότας. Βοηθά στην κατανόηση του τέμπο, των χρονικών αξιών, της αναγνώρισης των νοτών, στην αναπνοή.

Stage fear

Τεχνικές αποφυγής και απομάκρυνσης του άγχους της σκηνής. Μετατροπή του φόβου σε δημιουργικότητα με εύκολους χειρισμούς. 

Πρακτική εξάσκηση

Φωνητική και ερμηνευτική εξάσκηση σε συνθήκες σκηνής, σε οποιοδήποτε είδος τραγουδιού επιθυμεί ο μαθητής.

Τεχνική μικροφώνου

Ο κάθε τραγουδιστής θα πρέπει να χειρίζεται σωστά το μικρόφωνο του. Πρέπει να γνωρίζει σε ποια απόσταση να το κρατάει, τι ένταση φωνής πρέπει να χρησιμοποιήσει, πώς ακούγεται ο παραγόμενος ήχος, πώς κάνουμε οικονομία φωνής σε ένα απαιτητικό κομμάτι.

Στόχος

Στόχος των μαθημάτων Φωνητικής – Ορθογώνιας είναι η εξωτερίκευση της έκφρασης του μαθητευόμενου και η σταδιακή απελευθέρωση της φωνής, καθότι ο κάθε μαθητής έχει ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης.

Ο μαθητής παρακολουθώντας τα μαθήματα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την τεχνική του μέσα από ασκήσεις τοποθέτησης της φωνής, αλλά και να έρθει σε επαφή με διάφορα είδη ρεπερτορίου, όπως rock, jazz, soul, αλλά και το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι (επιλεγμένο ρεπερτόριο) δίνοντας έμφαση στο είδος που εκείνος επιθυμεί.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων – συναντήσεων

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων – συναντήσεων αναζητούμε συνεχώς καθηγητής και μαθητές οι απάντησες στα ερωτήματα:

  • Τι πρόβλημα έχει ο ήχος που ακούω;
  • Αν υπάρχει πρόβλημα τι το προκαλεί;
  • Τι θα κάνω για να το διορθώσω;

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μοιραζόμαστε με τον μαθητή τον δρόμο προς την φωνητική εξωστρέφεια και αυτοέκφραση, με μεθόδους ικανούς να αποτελέσουν μοχλός διόρθωσης των φωνητικών εμποδίων που υπάρχουν όπως: Κακή καθημερινή χρήση της φωνής, αρνητικές σκέψεις, φοβίες κλπ

Κατά τη διαδικασία διόρθωσης του ήχου

Κατά τη διαδικασία διόρθωσης του ήχου θα επικεντρωθούμε μεταξύ άλλων, βασικά πεδία που απαιτούν επέμβαση και αναθεώρηση:

  • Σωστή στάση σώματος – χαλάρωση – ηρεμία σώματος.
  • Αναπνοή – στήριξη διαφραγματική.
  • Ορθοφωνική τοποθέτηση φωνής.
  • Έλεγχος στην υπολειτουργική ή υπερλειτουργική χρήση του φωνητικού οργάνου κατά την εκφώνηση.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Μουσικού Εργαστηρίου και το εξειδικευμένο προσωπικό μας, σας προφέρουν την δυνατότητα να εξελίξετε και να ενισχύσετε τις Φωνητικές σας Δεξιότητες μέσα από μια εξιδεικευμένη καθοδήγηση, στοχεύοντας την καλυτέρευση και εξέλιξη των φωνητικών χορδών με σωστές τονικές τοποθετήσεις. Επιπλέον διδάσκονται επίσης τρόποι μελέτης των τραγουδιών με έμφαση στην αρμονία, αλλά και τη μελωδική και ρυθμική αγωγή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Aναζητήστε μας στα Social Media

Τοποθεσία

Τέρμα Ξενοφώντος Κρέστενα Ν. Ηλείας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

26254 - 00247

Email us