Αθλητικός Κλάδος

  Από το 2013 έως σήμερα έχουμε αναλάβει και υλοποιήσει δράσεις όπως:

  • Εκμάθηση αμυντικών και πολεμικών τεχνών.
  • Στην οργάνωση και τον σχεδιασμό συναντήσεων με Αθλητικούς Συλλόγους, με αντικείμενο την μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγής απόψεων για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των αθλητών.
  • Στην δημιουργία σεμιναρίων αυτοάμυνας.

 

 

Είμαστε υποστηρικτές της τόσο μεγάλης σημασίας που έχει ο αθλητισμός στη ζωή ενός ανθρώπου, καθώς τα οφέλη είναι αναρίθμητα.

  Ευαισθητοποιούμαστε πολύ περισσότερο στα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί, όταν ασχοληθεί με κάποια πολεμική τέχνη. Αποκτά υπομονή και σεβασμό, μαθαίνει να έχει αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση καθώς και αυτοέλεγχο. Λειτουργεί ως μέλος μιας ομάδας και ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους κανόνες. Εκπαιδεύεται να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις με ηρεμία και κατανόηση. Διοχετεύοντας την «αρνητική» του ενέργεια, γίνεται πιο ήρεμο και δεν αναζητά λανθασμένους τρόπους εκτόνωσης. Άλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι παιδιά με επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο (bulling), μετά την ενασχόλησή τους με πολεμικές τέχνες, παρουσιάζουν  μείωση έως και εξαφάνιση της συμπεριφοράς αυτής.

  Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε μέσα από τις δράσεις μας, στο γυναικείο φύλο που ως γνωστών είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε κακοποιήσεις, επιθέσεις, απόπειρες βιασμού, ενδοοικογενειακή βία κλπ. Μέσα από τις πολεμικές τέχνες η γυναίκα κατανοεί τη δύναμή της, τονώνει την ψυχολογία της και την ενέργειά της και μπορεί να αντιστέκεται τόσο στα παραπάνω φαινόμενα, όσο και σε καταστάσεις κοινωνικής και ψυχολογικής καταπίεσης.